Βίντεο: Οι Γάλλοι ψέλνουν το «Ave Maria» για τη σωτηρία της «Παναγίας των Παρισίων»

SING

Απίστευτες σκηνές έξω από τη Νοτρ Νταμ - Τραγούδια και προσευχές από τον κόσμο

Η Παναγία των Παρισίων δεν είναι απλά ένα μνημείο. Οι Γάλλοι, αλλά και όλοι οι πολίτες του κόσμου, το θεωρούν ως ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του χριστιανισμού. Ένα κτίριο που άντεξε για πάνω από 850 χρόνια αλώβητο, ξεπερνώντας πολέμους, λιμούς, εμφυλίους, επαναστάσεις, για να παραδοθεί το απόγευμα της 15ης Απριλίου στις φλόγες.

Στο θέαμα της φωτιάς, η οποία κατέκαψε και έριξε εν τέλει το καμπαναριό του καθεδρικού νάου, εκατοντάδες Γάλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν λίγα μέτρα πιο μακριά, παρακολουθώντας με δάκρια στα μάτια το θλιβερό θέαμα.

Αρκετοί εξ αυτών μάλιστα, άρχισαν να τραγουδούν και να ψέλνουν για τη σωτηρία του, παρασέρνοντας και τους υπόλοιπους. Ένα σκηνικό άκρως συγκινητικό και τραγικό συνάμα, που συγκλονίζει...


ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ε;

Ποιοι Γάλλοι; Η μειοψηφία εννοείτε; Αυτή η πολυπολιτισμική σούπα δεν έχει καμμία σχέση με την Γαλλία τού 20οπυ αιώνα.

ΑΩ

Τώρα είναι αργά, αθεάκια τής προοδευτικής Γαλλίας... Τα κάνατε σκατά... και τώρα τα τρώτε!!!

Εσμεράλδα

Ο λαλίστατος Μπεργκόλιο πού χάθηκε? Λακωνική και τυπική η δήλωση του εκπροσώπου του Βατικανού. Αν επρόκειτω για κανένα τζαμί οι δηλώσεις του θα είχαν ξεπεράσει αυτές των μουφτίδων. Μα πού κρύφτηκε?

;;

Είναι απλά Τρίτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brexit000

Κρίσιμη εβδομάδα για το Ηνωμένο Βασίλειο – Ο Βρετανός πρωθυπουργός έστειλε 3 επιστολές στην ΕΕ -Στη μία ζητά αναβολή, στην άλλη δεν τη θέλει - Η Ε.Ε. δεν θα απαντήσει στο αίτημα πριν τη συζήτηση της συμφωνίας στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα

46