Αιγύπτιοι ανακάλυψαν εντυπωσιακό τάφο 4.000 ετών σε νεκρόπολη - Δείτε βίντεο

egypt-tomb2

Τα ανάγλυφα δείχνουν, μεταξύ άλλων, ότι ο ενταφιασθείς αξιωματούχος ονομαζόταν Chuwi, που φέρεται να έζησε την εποχή της πέμπτης δυναστείας, η οποία βασιλεύσε στην Αίγυπτο από το 2500 έως το 2300 π.Χ

Έναν ταφικό θάλαμο την «ηλικία» του οποίου χρονολόγησαν σε περισσότερα από 4.000 χρόνια ανακάλυψαν Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι στη νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου.

Ο καλά διατηρημένος τάφος υψηλόβαθμου αξιωματικού από την πέμπτη δυναστεία κοσμείται με πολύχρωμα ανάγλυφα και επιγραφές, όπως ανακοινωσε το Αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων.

Egypt: Archaeologists unveil 4,400-year-old tomb


Ο τάφος σχήματος L αρχίζει με μια μικρή δίοδο που οδηγεί σε έναν προθάλαμο και από εκεί στον πολύ μεγαλύτερο ταφικό θάλαμο, δήλωσε ο επικεφαλής της ανασκαφής, Μοχάμεντ Μεγκαχέντ.

Τα ανάγλυφα δείχνουν, μεταξύ άλλων, ότι ο ενταφιασθείς αξιωματούχος ονομαζόταν Chuwi, που φέρεται να έζησε την εποχή της πέμπτης δυναστείας, η οποία βασιλεύσε στην Αίγυπτο από το 2500 έως το 2300 π.Χ.

egypt-tomb2
egypt-tomb1


Στο εθιμοτυπικό άνοιγμα του ταφικού θαλάμου από τον αιγύπτιο υπουργό Χάλεντ αλ Ενάνι προσκλήθηκαν δεκάδες πρεσβευτές και πολιτιστικοί ακόλουθοι από περισσότερες από 20 χώρες.

Η αρχαιολογική ομάδα είχε ήδη ανακαλύψει αρκετούς τάφους από την Πέμπτη δυναστεία. Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης μια στήλη από γρανίτη με το όνομα της βασίλισσας Σετιμπχορ που είναι πιθανό να ήταν η σύζυγος του βασιλιά Ντζεκαρε Ισεσις, του όγδοου και προτελευταίου βασιλιά της Πέμπτης Δυναστείας.

egypt-tomb4
egypt-tomb3
egypt-tomb5

ΣΧΟΛΙΑ (5)

F.

Τι ανώτερος, υπέροχος πολιτισμός αυτος της αρχαίας Αιγύπτου! Σε ποιο αλλο μέρος του κόσμου υπαρχουν τόσοι ταφικοι θάλαμοι/έργα τέχνης λογω του μεταφυσικού προσανατολισμού της θρησκείας τους! Ακόμη και οι ανυπέρβλητες πυραμίδες της Γκιζας χτίστηκαν για να δοξάζουν τους Φαραώ. Σεβασμός σε εναν απο τους σπουδαιότερους αρχαίους πολιτισμούς.

Chris

Υπέροχα χρώματα, υπέροχη ανακάλυψη. Όλη η ιστορία του ανθρώπου, ξετυλίγεται μέσα από την αρχαιολογία. Τι υπέροχο επάγγελμα.

....

Οι Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι είναι κλάσεις ανώτεροι από τους Έλληνες.

Γιατί...

Έχουμε Έλληνες αρχαιολόγους ? Κατι χαραμοφάηδες έχουμε που τα ξύνουν εδώ και καμία 10αρια χρόνια στο μετρό της Θεσσαλονίκης για να πέφτει το χρήμα κάθε μήνα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης