Εκλογές στο Ισραήλ: Ο Αμπάς καλεί τους Ισραηλινούς να ακολουθήσουν το μονοπάτι της ειρήνης

Εκλογές στο Ισραήλ: Ο Αμπάς καλεί τους Ισραηλινούς να ακολουθήσουν το μονοπάτι της ειρήνης

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής εκφράζει ελπίδα ότι το αποτέλεσμα των ισραηλινών εκλογών θα οδηγήσει στην ειρήνη

maxmount-ampas
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι οι Ισραηλινοί «θα ακολουθήσουν το σωστό μονοπάτι προς την επίτευξη της ειρήνης» στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο Ισραήλ.

«Οι Ισραηλινοί πρέπει να καταλάβουν ότι η ειρήνη είναι προς το συμφέρον μας, προς το δικό τους συμφέρον και προς αυτό του υπόλοιπου κόσμου», ανέφερε ο Αμπάς σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη, ελπίζοντας ότι η νέα ισραηλινή κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα καταλάβει αυτό το μήνυμα.

Ο Αμπάς δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο στις ισραηλινές εκλογές, αλλά εκφράζει το ενδιαφέρον του για την εκλογική αναμέτρηση.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων αν τηρηθεί το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο ανέφερε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα αποδεχθούν το ειρηνευτικό σχέδιο που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα μετά τις εκλογές, τονίζοντας ότι αυτό «αγνοεί τα δικαιώματά μας».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και του Ισραήλ για την επίλυση της σύγκρουσής τους έχουν παγώσει από την αποτυχία των τελευταίων συνομιλιών το 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης