Brexit: Οι Συντηρητικοί απειλούν να ανατρέψουν τη Μέι εάν η Βρετανία πάει στις ευρωεκλογές του Μαΐου

Brexit: Οι Συντηρητικοί απειλούν να ανατρέψουν τη Μέι εάν η Βρετανία πάει στις ευρωεκλογές του Μαΐου

Η πρωθυπουργός μεταβαίνει μεθαύριο στις Βρυξέλλες για να καταθέσει στους Ευρωπαίους ηγέτες την νέα της πρόταση - Προκρίνεται το σενάριο της τελωνειακής ένωσης με την Ε.Ε

nea-mei-bouli
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τερέζα Μέι απευθύνουν πολλοί Συντηρητικοί επισημαίνοντας, πως εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αναγκαστεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαίου παρατείνοντας την αποχώρησή του μετά το τέλος Ιουνίου, τότε θα κινήσουν την διαδικασία αντικατάστασής της από την ηγεσία του κόμματος.

Οι απειλές των Συντηρητικών έρχονται την ώρα που ολοκληρώνονται οι συνομιλίες Συντηρητικών και Εργατικών προκειμένου να βρεθεί μία κοινή συμβιβαστική λύση για το θέμα του Brexit.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, o χρόνος πιέζει ασφυκτικά καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας μεταβαίνει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσει με τους Ευρωπαίους την πρόταση που θα βγάλει τη χώρα της από το αδιέξοδο.

Μετά την συνάντησή της με τους Ευρωπαίους ηγέτες, η Μέι θα έχει στην διάθεσή της δύο ημέρες - έως τις 12 Απριλίου - για να αποφασίσει εάν η χώρα της θα συμμετάσχει τις ευρωεκλογές του Μαΐου, σπρώχνοντας προς τα πίσω την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Όπως αναφέρει ο «Guardian», σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα του Brexit, πολλοί Συντηρητικοί θα μπορούσαν να μποϋκοτάρουν τις ευρωεκλογές κάνοντας ένα «δώρο» στην ακροδεξιά και τον εθνικιστή Νάιτζελ Φάρατζ.

Εάν όμως η χώρα δεν αποφύγει τις ευρωεκλογές, τότε οι Συντηρητικοί θα την εξαναγκάσουν σε παραίτηση και θα κινήσουν εκλογές για την ηγεσία του κόμματος εντός του μήνα.

Σύμφωνα πάντως με τον βρετανικό Τύπο, η Μέι είναι έτοιμη να υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές και να προχωρήσει σ΄ένα πιο ήπιο διαζύγιο, σε μία συμφωνία που θα βασίζεται στην τελωνειακή ένωση με την Ε. Ε.

Από την πλευρά του, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Daily Telegraph», o πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, υποστηρίζει ότι συμφωνεί πως η τελωνειακή ένωση θα ήταν ένα βήμα που επί της ουσίας θα εγκατέλειπε την κεντρική λογική του Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης