Ευρωεκλογές 2019: Ο Σαλβίνι συσπειρώνει την ευρωπαϊκή ακροδεξιά - Σήμερα η ανακοίνωση της «συμμαχίας»

salvini-legka

Στην εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Λέγκας, ο Σαλβίνι και άλλοι ηγέτες της άκρας δεξιάς θα στείλουν ευρωσκεπτικιστικά, αντιμεταναστευτικά μηνύματα, και θα μιλήσουν για την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κόμματος της Λέγκας, ξεκινά σήμερα εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών του επόμενου μήνα ανακοινώνοντας μια συμμαχία με άλλα ακροδεξιά κόμματα, από τη Γερμανία ως τη Δανία και τη Φινλανδία.

Ο Σαλβίνι και άλλοι ηγέτες της άκρας δεξιάς θα μιλήσουν σε μια εκδήλωση που βαφτίστηκε «Προς μια Ευρώπη της κοινής λογικής», στην οποία αναμένεται να προβληθούν ευρωσκεπτικιστικά, αντιμεταναστευτικά μηνύματα, να γίνουν εκκλήσεις για την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών, να εκφραστεί η εναντίωσή τους στη χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ, κ.ο.κ.

Στην εκδήλωση στο Μιλάνο αναμένεται να μιλήσουν ο ηγέτης της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Γεργκ Μόιτεν, καθώς και εκπρόσωποι του Κόμματος του Λαού της Δανίας και του Κόμματος των Φινλανδών (του πρώην κόμματος των Αληθινών Φινλανδών).

Ο Εθνικός Συναγερμός, το γαλλικό κόμμα υπό τη Μαρίν Λεπέν, καθώς και το -- συγκυβερνών στην Αυστρία -- Κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) δεν θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ματέο Σαλβίνι μεν, όμως έχουν επιβεβαιώσει πως θα συνεργαστούν με τη Λέγκα. Τα τρία κόμματα ήδη ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Άλλες, δεξιές, εθνικιστικές, ακροδεξιές ή λαϊκιστικές δυνάμεις που θα δεν θα είναι παρούσες στην εκδήλωση στο Μιλάνο, από την πλευρά τους έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύουν να συμμαχήσουν με τη Λέγκα. Ανάμεσά τους είναι το Φίντες του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, αλλά και το κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας.

Ο Όρμπαν έχει εκφράσει μεν τον «θαυμασμό» του για τον Σαλβίνι, αλλά τα μέλη του Φίντες ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ, δεξιά), παρότι οι ευρωπαίοι συντηρητικοί αποφάσισαν πριν από μερικές εβδομάδες να αναστείλουν μέχρι νεοτέρας τη συμμετοχή του ουγγρικού κόμματος στην πολιτική τους ομάδα.

«Θέλουμε να αλλάξουμε ριζοσπαστικά αυτή την Ευρώπη», με τον τρόπο που «οδεύουμε να επιδείξουμε στην Ιταλία», εξήγησε ο Σαλβίνι το Σαββατοκύριακο. Σκοπός του, να σχηματιστεί μια «διεθνής των εθνικιστών».

Ο ηγέτης της Λέγκας θα παρουσιάσει τα σχέδιά του στον Τύπο στις 10:30 [τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας] σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μιλάνου. Ευελπιστεί ότι θα εκπροσωπηθούν περίπου είκοσι ακόμη εθνικιστικά, ευρωσκεπτικιστικά κόμματα.

Στο απερχόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχουν τρεις χωριστές ευρωσκεπτικιστικές πολιτικές ομάδες. Οι τάξεις τους αναμένεται να πυκνώσουν κι άλλο, όμως δεν είναι σαφές το κατά πόσον θα μπορέσουν να διαταράξουν την πολιτική ισορροπία στην ΕΕ, την οποία ορίζουν εδώ και δεκαετίες πολιτικοί σχηματισμοί της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Σαλβίνι-Λεπέν και Ελλάδα

Γνωστό το παραμύθι: Όποιον δεν γουστάρουμε τον λέμε "ακροδεξιό", "ρατσιστή", "λαϊκιστή", "εθνικιστή" κτλ. Ξέρει, όμως τι κάνει και ο Σαλβίνι, και η Λεπεν και στην Ελλάδα ο Κρανιδιώτης. Ας το πάρουν χαμπάρι όμως κάποιοι: Οι καιροί άλλαξαν και το επαναστατικό είναι να είσαι με το κράτος-Έθνος σου ανεξάρτητα και ελεύθερα σε μια στενή και τίμια συμμαχία με τις άλλες Χριστιανικές Ευρωπαϊκές χώρες, όχι δουλάκια και υποτακτικοί της διευρυμένης Γερμανικής Ομοσπονδίας. Και το κύμα αυτό θα φτάσει παντού και στην Ελλάδα. Κι εδώ υπάρχουν "Σαλβινικοί" και "Ορμπανιστές" (αν και αηυτός είναι στο ΕΡΡ) που συνεργάζονται με το Ευρωπαϊκό κόμμα των Σαλβίνι και Λεπεν αλλά κανένας δεν το λέει. Δεν θέλουν κάποιοι να μάθει ο κόσμος ότι Σαλβίνι και Λεπεν έχουν διαλέξει τη "Νέα Δεξιά" του Φαήλου Κρανιδιώτη για την εκπροσώπηση του MENF στην Ελλάδα... Προτιμούν να ππροωθούν τον φιδέμπορα που πουλούσε τις...επιστολές του Ιησού! Αλλά έρχεται η ώρα να μαθευτούν κι άλλα.....

Πονηρός ο μακεδονομάχος της τσέπης του

Όταν πήγα στη Βέροια κανείς δεν είχε επισκεφθεί τους μακεδονικούς τάφους, τα αρχαία της περιοχής. Έ, τέτοιοι πατριώτες είναι και αυτοί.

kar12

«Μια άχρηστη στο γερμανικό στράτευμα», ήταν τα διόλου κολακευτικά σχόλια της Γερμανίδας πολιτικού Μαρί Ανιές Στρακ Τσίμερμαν για την πρόεδρο του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών

bible

Το δικαστήριο επέβαλε σε κάθε ένα από τα δύο αδέλφια πρόστιμο 1,2 εκ. ευρώ - Πίστευαν ότι  ο νόμος του Θεού είναι «ο ανώτατος νόμος της χώρας» και το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να πληρώνουν φόρους αποδυναμώνει την υποταγή τους στον Θεό