Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Βενεζουέλα ζητούν οι ΗΠΑ

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Βενεζουέλα ζητούν οι ΗΠΑ

Έκθεση-σοκ των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική κρίση στην χώρα

23599121_sec__1_
Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα, ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συνεδρίαση αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη και θα εξετάσει την επιδείνωση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στη χώρα, καθώς και τις δραματικές επιπτώσεις της στις οικογένειες και στα παιδιά.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εσωτερική έκθεση του ΟΗΕ, αναφέρει ότι επτά εκατομμύρια πολίτες , δηλαδή το ένα τέταρτο των κατοίκων της χώρας έχουν άμεση ανάγκη από τρόφιμα, φάρμακα και πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Σχεδόν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό, τριπλάσιοι σε σχέση με την περίοδο 2010-2012, ενώ τουλάχιστον το 22% των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό.

Την ίδια ώρα πάντως ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ για την κατάσταση, λέγοντας πως οι δραματικές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης οφείλονται στις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις.

Ο πολιτικός του αντίπαλος Χουάν Γκουαϊδό απο την πλευρά του καταγγέλει το καθεστώς για το μπλόκο σε ανθρωπιστική βοήθεια που παραμένει στα σύνορα και χαρακτηρίζει τον Μαδούρο αδιάφορο και διεφθαρμένο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης