Σε γενική επιφυλακή ο στρατός της Λιβύης: Αναμένει επίθεση από τις ανατολικές επαρχίες

Σε γενική επιφυλακή ο στρατός της Λιβύης: Αναμένει επίθεση από τις ανατολικές επαρχίες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις που ελέγχουν τις ανατολικές επαρχίες κινούνται προς τα δυτικά «για να απελευθερώσουν την πατρίδα από την τρομοκρατία»

libui-stratos
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη, κήρυξε απόψε γενική στρατιωτική επιφυλακή μετά την πληροφορία ότι δυνάμεις που ελέγχουν τις ανατολικές επαρχίες κινούνται προς τα δυτικά «για να απελευθερώσουν την πατρίδα από την τρομοκρατία».

"Δώσαμε οδηγίες και κηρύξαμε γενική επιφυλακή για όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφαλείας που ανήκουν σε εμάς να είναι σε ετοιμότητα", ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, που παραμένουν πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζονται για "να απελευθερώσουν την πατρίδα από την τρομοκρατία", αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο επιθυμητός τελικός προορισμός τους είναι η Τρίπολη.

Ο Άχμεντ Μισμάρι δεν είπε ευθέως ότι οι δυνάμεις αυτές θα μετακινηθούν προς την Τρίπολη. Τόνισε όμως ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χάφταρ συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για μια πιθανή αποστολή. "Δεν θέλουμε την Τρίπολη για την εξουσία ή τα χρήματα, θέλουμε την Τρίπολη για χάρη της αξιοπρέπειας και του κύρους ενός ισχυρού κράτους", είπε σε δημοσιογράφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης