Φωτογραφίες από την Αλβανία: Στο «άδυτο» της μυστικής αεροπορικής βάσης Gjader

Φωτογραφίες από την Αλβανία: Στο «άδυτο» της μυστικής αεροπορικής βάσης Gjader

Η κυβέρνηση της Αλβανίας βάζει πωλητήριο στα κινεζικά και σοβιετικά Mig που έχουν μείνει «κληρονομιά» από το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας

000_1F31VN
Ο δρόμος βγάζει στο... πουθενά, σε μία άγονη πλαγιά στη Βόρεια Αλβανία. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και αναζήτηση, το μάτι διακρίνει μία μεταλλική πύλη. Όταν ανοίγει η χαλύβδινη πόρτα, αποκαλύπτεται ένας μυστικός κόσμος. Μία ολόκληρη αεροπορική βάση στην καρδιά του βουνού, «κληρονομιά» του κομμουνιστικού παρελθόντος της Αλβανίας.

Ο φακός της κάμερας εισχώρησε στο «άδυτο» της μυστικής αεροπορικής βάσης Gjader, καταγράφοντας εικόνες που για πρώτη φορά βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Η άλλοτε μυστική αεροπορική βάση, το άλλοτε μυστικό όπλο του Ανατολικού μπλοκ απέναντι στις δυνάμεις της Δύσης, έχει πλέον μετατραπεί σε ένα «νεκροταφείο» αεροσκαφών τύπου Mig, τα οποία η αλβανική κυβέρνηση της τότε εποχής, είχε προμηθευτεί από την άλλοτε Σοβιετική Ένωση.

Το «νεκροταφείο» αεροσκαφών, η βάση με τα αεροσκάφη που βρίσκεται κρυμμένη στην καρδιά του βουνού, στη Βόρεια Αλβανία, δεν αναδεικνύεται τυχαία. Η κυβέρνηση της Αλβανίας έχει βάλει προς πώληση τα αεροσκάφη Mig που βρίσκονται στη μυστική βάση Gjader, τρεις δεκαετίες μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Η αλβανική κυβέρνηση, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, έβαλε πωλητήριο στα κινεζικά και σοβιετικά αεροπλάνα, κλείνοντας στην ουσία τη μυστική βάση, η οποία, πλέον, δεν έχει καμία ουσιαστική χρησιμότητα.

Κλείσιμο
Ακολουθούν εκπληκτικές φωτογραφίες από τη μυστική βάση στη γειτονική χώρα: 

000_1F31VB
000_1F31VS
000_1F35BT
000_1F31VL
000_1F31VN
000_1F31VT
000_1F31W9
000_1F35BY
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης