Σάλος με βίντεο που δείχνει Βρετανούς στρατιώτες να πυροβολούν... τον Κόρμπιν

Σάλος με βίντεο που δείχνει Βρετανούς στρατιώτες να πυροβολούν... τον Κόρμπιν

Η φωτογραφία του ηγέτη των Εργατικών έχει δεχτεί τουλάχιστον 15 σφαίρες -  Βιντεοσκοπήθηκε στην Καμπούλ - Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για απαράδεκτο βίντεο και διέταξε έρευνα 

jer
Θύελλα έχει προκαλέσει στη Βρετανία ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Snapchat και στο οποίο εμφανίζονται τέσσσερις στρατιώτες να προπονούνται πυροβολώντας στόχους με τη φωτογραφία του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στο βίντεο οι στρατιώτες πυροβολούν επανειλημμένα με τα όπλα τους στοχεύοντας την φωτογραφία του ηγέτη των Εργατικών. Καθώς η κάμερα «ζουμάρει» στο πρόσωπο του Κόρμπιν, διακρίνεται να έχουν πέσει τουλάχιστον δεκαπέντε σφαίρες πάνω στο στόχο.

Μάλιστα, φαίνεται και ένα caption που αναφέρει τη φράση: «Happy with that» (Χαρούμενοι μ' αυτό).

Army probe 'unacceptable' video of soldiers 'shooting Jeremy Corbyn picture'


Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στην Καμπούλ, σύμφωνα με το Press Association, το οποίο διευκρινίζει ότι οι στρατιώτες ανήκουν στο 3ο τάγμα αλεξιπτωτιστών.

Κλείσιμο
Στον χώρο όπου μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο γίνεται η εκπαίδευση των στρατιωτών που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία προσωπικοτήτων και συχνά τα πορτρέτα τους χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Skynews.

Το στιγμιότυπο προκάλεσε οργή στο διαδίκτυο, με πολλούς να χαρακτηρίζουν τους στρατιώτες φασίστες και να απευθύνουν έκκληση για πειθαρχικές διώξεις για «θανάσιμες απειλές»

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για απαράδεκτο βίντεο και διέταξε έρευνα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Αν το βίντεο είναι αυθεντικό, είναι απαράδεκτο», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας Τομπίας Έλγουντ.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι ανησυχητική και απαράδεκτη», σχολίασε εκπρόσωπος των Εργατικών. «Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπουργείο Άμυνας να ερευνήσει και να αντιδράσει στο συμβάν».
happy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης