ΗΠΑ: Ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος για το κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό

ΗΠΑ: Ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος για το κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό

«Oι αρχές στο Μεξικό κρατούν πλέον στη χώρα όσους ζητούν άσυλο - Άρχισαν να κάνουν πολλά περισσότερα» είπε η Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο

2598198
Ο Λευκός Οίκος έριξε τους τόνους αναφορικά με την απειλή του να κλείσει τα νότια σύνορα της χώρας, υποστηρίζοντας ότι το Μεξικό αναλαμβάνει δράση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης από τη δική του πλευρά.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε ότι η κυβέρνηση Τραμπ βλέπει πως το Μεξικό «επιταχύνει και αντιλαμβάνεται περισσότερο τις ευθύνες του» για τα μεταναστευτικά ρεύματα που σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους έχουν καταβάλει τους εργαζόμενους στα σημεία εισόδου, κατά μήκος των συνόρων.

«Άρχισαν να κάνουν πολλά περισσότερα» είπε η Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο. Πρόσθεσε ότι οι αρχές του Μεξικού κρατούν πλέον στη χώρα όσους ζητούν άσυλο, μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους στις ΗΠΑ.

«Τους είδαμε επίσης να σταματούν περισσότερους ανθρώπους από το να περάσουν τα σύνορα, έτσι που δεν μπαίνουν καν στις ΗΠΑ. Αυτά τα δύο πράγματα σίγουρα βοηθούν και θα θέλαμε να συνεχιστούν», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter είχε αφήσει επίσης να εννοηθεί ότι το Μεξικό άλλαξε στάση και ότι «μετά από πολλά χρόνια (δεκαετίες) συλλαμβάνει πολλούς ανθρώπους στα νότια σύνορά του, κυρίως από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ».

Την περασμένη Παρασκευή ο Τραμπ απείλησε ότι θα κλείσει τα σύνορα αυτήν την εβδομάδα αν το Μεξικό δεν εμποδίσει τους μετανάστες να φτάσουν στις ΗΠΑ. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, η Σάντερς σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί να συνεχίσει το Μεξικό να αντιμετωπίζει το πρόβλημα ώστε «να μην αναγκαστούμε να λάβουμε δραστικά μέτρα, όπως να κλείσουμε τις πύλες εισόδου στα σύνορά μας».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη Σάντερς, το Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων μελετά τις επιπτώσεις που θα είχε το κλείσιμο αυτών των σημείων εισόδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης