Βάφτηκαν με αίμα οι εκλογές στην Τουρκία - 4 νεκροί, 62 τραυματίες

Βάφτηκαν με αίμα οι εκλογές στην Τουρκία - 4 νεκροί, 62 τραυματίες

Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία - Επεισόδια και  περιστατικά βίας με 4 νεκρούς και 62 τραυματίες στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας - Μετά τις 21:00 τα αποτελέσματα των εκλογών

turk12
Έκλεισαν οι κάλπες σε όλη την Τουρκία και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι σε διάφορα περιστατικά βίας στη χώρα καταγράφηκαν 4 νεκροί και 62 τραυματίες.

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά από διαπληκτισμό σε εκλογικό κέντρο στην περιοχή Μαλάτεια, στην ανατολική Τουρκία και έχουν συλληφθεί 4 άτομα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού ψήφισε, δήλωσε ξαφνιασμένος από το περιστατικό που ερευνάται. Υπολογίζεται ότι περίπου 553.000 αστυνομικοί και μέλη των σωμάτων ασφαλείας βρίσκονται επί ποδός σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στο Ντιγιάρμπακιρ 2 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε καυγά, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίστηκε από μαχαίρι σε καυγά 15 ατόμων στην συνοικία Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης.

Στην πόλη Σανλιούρφα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας κατά τη διάρκεια συμπλοκής ψηφοφόρων έξω από εκλογικό κέντρο τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 άτομα.

Κλείσιμο
Şanlıurfa'da seçim kavgaları: 30 yaralı


Όπως μετέδωσε το Open TV, οι συμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν από πέτρες και ρόπαλα μέχρι και πιστόλια για να επιτεθούν σε οπαδούς αντιπάλων παρατάξεων με την αστυνομία να είναι απούσα και τα επεισόδια να γενικεύονται προκαλώντας χάος στην περιοχή.

Στο Ντιγιάρμπακιρ ξέσπασε επίσης καβγάς κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας έξω από σχολείο με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να τραυματιστούν. Η στρατοχωροφυλακή έλαβε μέτρα ασφαλείας.

Συγκρούσεις υπήρξαν και στα Άδανα σε εκλογικό κέντρο, όπου παρενέβη η αστυνομία πυροβολώντας στον αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δεν θα ανακοινώνονται λόγω της απαγόρευσης που έθεσε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) μέχρι τις 21.00, εκτός και αν αποφασιστεί η άρση της απαγόρευσης νωρίτερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης