Κομισιόν: Αρκεί το «ναι» στη Συμφωνία Αποχώρησης για συντεταγμένο Brexit

Κομισιόν: Αρκεί το «ναι» στη Συμφωνία Αποχώρησης για συντεταγμένο Brexit

H έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων είναι «αρκετή» για ένα συντεταγμένο Brexit σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

komi12
H έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων είναι «αρκετή» για να διασφαλίσει τη συντεταγμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Αυτό ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ερωτηθείς σχετικά με το διαχωρισμό της Συμφωνίας για το Brexit από την Πολιτική Δήλωση για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρων.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει και πάλι σήμερα σε ψηφοφορία τη Συμφωνία Αποχώρησης, χωρίς την Πολιτική Δήλωση για τη μελλοντική σχέση, ελπίζοντας να λάβει τελικά το πράσινο φως της πλειοψηφίας των βουλευτών.

Η Συμφωνία Αποχώρησης πρέπει να «επικυρωθεί από τις δύο πλευρές προκειμένου να τεθεί σε ισχύ», σημείωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση σε αυτήν "λαμβάνονται υπόψη οι βασικές κατευθύνσεις" που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τα επόμενα βήματα, ο Μ. Σχοινάς αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης