Έφεση Κάρατζιτς στα ισόβια για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα

KARADZIC

Το Εφετείο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης είχε μετατρέψει την πρωτόδικη απόφαση των 40 χρόνων για τον Σερβοβόσνιο ηγέτη, σε ισόβια

Το δικαίωμα της έφεσης στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επέβαλε το Εφετείο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, άσκησε ο Σερβοβόσνιος ηγέτης Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Το 2016, ο Κάρατζιτς καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 40 χρόνια φυλάκιση ως εγκληματίας πολέμου και συγκεκριμένα για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, όπως έμεινε στην ιστορία.

Το Εφετείο, που επανεξέτασε την υπόθεση, αποφάνθηκε ότι η ποινή των 40 χρόνων ήταν μικρή και τη μετέτρεψε σε ισόβια, κρίνοντας ότι οι ενέργειές του ήταν εσκεμμένες.

Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, ο Κάρατζιτς άσκησε έφεση με τη σειρά του κατά της ποινής των ισοβίων, ζητώντας τη μείωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Geo2

Αν ο Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, τι πρέπει να ειπωθεί για τους Αμερικάνους, που βομβάρδιζαν σερβικό άμαχο πληθυσμό εν γνώση τους, με περισσότερα θύματα απ' όσα άφησε ο Κάρατζιτς; Αλλά αυτή είναι η μοίρα των πατριωτών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D9iF3ZfUIAAI88v

Εμπειρογνώμονες συνόδευσαν σήμερα δύο όρκες και έξι φάλαινες μπελούγκα από τον κόλπο Σρέντνταγια που βρίσκεται το καταφύγιο θαλάσσιων θηλαστικών, στο χωριό Ινοκέντιεφκα στην περιοχή του Χαμπάροφσκ