Ανέστειλε τη λειτουργία της η ισλανδική αεροπορική WOW

Ανέστειλε τη λειτουργία της η ισλανδική αεροπορική WOW

Η χαμηλού κόστους εταιρία ακύρωσε όλες τις πτήσεις της

wowair-plane-island
Η ισλανδική αεροπορική εταιρία WOW έγινε σήμερα το τελευταίο θύμα μεταξύ των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους, τερματίζοντας τις δραστηριότητές της και ακυρώνοντας όλες τις πτήσεις της καθώς απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες για άντληση κεφαλαίων, με την απόφασή της να επηρεάζει χιλιάδες επιβάτες.

Η WOW, η οποία είναι εστιασμένη σε χαμηλού κόστους πτήσεις πάνω από τον Ατλαντικό, συμβούλευσε τους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν να αναζητήσουν διαθέσιμα εισιτήρια με άλλες εταιρίες. Πέρυσι μετέφερε συνολικά 3,5 εκατ. επιβάτες.

«Ποτέ δεν θα συγχωρήσω τον εαυτό μου που δεν ενήργησα νωρίτερα», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της WOW Σκούλι Μόγκενσεν σε επιστολή του προς τους 1.000 εργαζομένους της εταιρίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα για θέματα του κλάδου Check-in.dk.

Η WOW είχε ήδη ακυρώσει πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα καθώς ήλπιζε ότι προχωρούσε στην τελική φάση άντλησης κεφαλαίων από μια ομάδα επενδυτών.

Η WOW είναι η τελευταία αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που τερματίζει τις δραστηριότητές της καθώς ο ευρωπαϊκός κλάδος αερομεταφορών προσπαθεί να αντιμετωπίσει την υπερβάλλουσα δυναμικότητα και το υψηλό κόστος καυσίμων. Πρόσφατα ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους μεταξύ άλλων η βρετανική Flybmi, η σκανδιναβική Primera Air και η κυπριακή Cobalt.

Η WOW, που ιδρύθηκε το 2011 από τον επιχειρηματία Μόγκενσεν, χρησιμοποιεί μικρότερα αεροσκάφη για πτήσεις μεταξύ της Ισλανδίας και πολλών προορισμών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η Norwegian Air καταλαμβάνει λίγο πάνω από το ήμισυ της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς διατλαντικών πτήσεων χαμηλού κόστους, ενώ η WOW ήλεγχε το ένα τέταρτο το 2018. Η κατάρρευσή της προκάλεσε φόβους για παράπλευρες συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία της Ισλανδίας. Περίπου το 30% που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ισλανδία πέταξαν με αεροσκάφη της WOW και η αναστολή λειτουργίας της θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση κατά 16% του αριθμού των τουριστών φέτος, σύμφωνα με έρευνα της ισλανδικής τράπεζας Arion.



Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης