Βουλγαρία: Παραιτήθηκε από βουλευτής το «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού Μπορίσοφ

Βουλγαρία: Παραιτήθηκε από βουλευτής το «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού Μπορίσοφ

O αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματοςΤσβετάνοφ, υπέβαλε την παραίτησή του από το κοινοβούλιο με αφορμή το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Βουλγαρία με την απόκτηση διαμερισμάτων σε προνομιακές τιμές

wqgso8Cl
Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος GERB και "δεξί χέρι" του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, Τσβέταν Τσβετάνοφ, υπέβαλε την παραίτησή του από το κοινοβούλιο σήμερα με αφορμή το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Βουλγαρία με την απόκτηση διαμερισμάτων σε προνομιακές τιμές, κάτω των αγοραίων.

Ο Τσβετάνοφ ήταν μέχρι σήμερα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

"Δεν διέπραξα κανένα αδίκημα, αλλά για να σταματήσω τις εικασίες, η σωστότερη και σοφότερη απόφαση είναι να αποχωρήσω από το κοινοβούλιο", είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Τσβετάνοφ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει αντιπρόεδρος του GERB. Είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, μια θέση-κλειδί καθώς απομένουν μόλις δύο μήνες μέχρι τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Η υπουργός Δικαιοσύνης και δύο υφυπουργοί έχουν ήδη παραιτηθεί, μετά τις καταγγελίες ότι αγόρασαν μεγάλα διαμερίσματα σε ένα ακριβό προάστιο της Σόφιας, σε τιμές πολύ κατώτερες από εκείνες της αγοράς, από τον ίδιο πωλητή. Όλοι τους όμως αρνούνται ότι παραβίασαν τον νόμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης