Βενεζουέλα: Παρατείνεται και αύριο η «αργία» στο δημόσιο λόγω του μπλακ άουτ

Βενεζουέλα: Παρατείνεται και αύριο η «αργία» στο δημόσιο λόγω του μπλακ άουτ

«Θα νικήσουμε αυτόν τον ηλεκτρικό πόλεμο» ανέφερε σήμερα το υπουργείο Επικοινωνιών

venezuela_power
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας παρέτεινε μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης την "αργία" στις δημόσιες υπηρεσίες λόγω του μπλακ άουτ που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας.

"Εκτιμώντας το εύρος των ζημιών" που προκλήθηκαν από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αποφάσισε να μην λειτουργήσουν ούτε αύριο τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες.

Η χώρα παρέλυσε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, μετά το γενικευμένο μπλακ άουτ από τις 7 μέχρι τις 14 Μαρτίου. Σήμερα στο Καράκας και σε πολλές άλλες πόλεις οι δρόμοι ήταν έρημοι και τα καταστήματα κλειστά. Στην πρωτεύουσα κυκλοφορούσαν ελάχιστα λεωφορεία ενώ οι σταθμοί του μετρό δεν λειτουργούσαν.

Η νέα διακοπή σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19.20 ώρα Ελλάδας) και πλήττει 21 από τις 23 Πολιτείες, σύμφωνα με χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Το NetBlocks, ένας οργανισμός που επιτηρεί το δίκτυο του ίντερνετ, ανέφερε ότι η βλάβη είχε "σοβαρές επιπτώσεις" στις τηλεπικοινωνίες σε 18 από τις 23 Πολιτείες.

Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια στη Βενεζουέλα και η κυβέρνηση τις αποδίδει συστηματικά σε σαμποτάζ της αντιπολίτευσης ή σε επιθέσεις από το εξωτερικό. "Θα νικήσουμε αυτόν τον ηλεκτρικό πόλεμο με την τεράστια δύναμη που έχουμε συσσωρεύσει ως λαός στον αγώνα μας εναντίον των χυδαίων αυτοκρατοριών και των ντόπιων λακέδων τους", ανέφερε σήμερα το υπουργείο Επικοινωνιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης