Βέμπερ: Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

weber_turkey

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική Le Monde, τονίζοντας ότι θα πρότεινε μόνο συνεργασία με την Άγκυρα, βάζοντας τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

H Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «επειδή δεν έχει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και απομακρύνεται από τις αξίες της Ένωσης» τονίζει σε συνέντευξή του στη «Le Monde» ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του Μαΐου και πρόεδρος της ευρωομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ερωτηθείς για τις πρώτες αποφάσεις που θα λάμβανε ως Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Βέμπερ τονίζει ότι θα βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. «Θα μεταβώ στην Άγκυρα για να προτείνω μια στενή οικονομική σχέση, εκπαιδευτικές ανταλλαγές, τη συνέχιση του κοινού αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία κ.λπ. Όμως, αυτή η χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ένωσης, επειδή δεν έχει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και επειδή η Τουρκία απομακρύνεται από τις αξίες της Ένωσης».

Ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής δεξιάς επιχειρηματολογεί επίσης για τον έλεγχο των συνόρων και ζητά την αλληλεγγύη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης σε θέματα μετανάστευσης. «Είναι καιρός να εφαρμοστούν δύο αρχές: Πρώτον, ο πολύ αυστηρός έλεγχος των συνόρων-Υποστηρίζω τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας όταν μιλά για την ανάγκη οικοδόμησης ενός τείχους μεταξύ της χώρας του και της Τουρκίας. Και δεύτερον ένα Σχέδιο Μάρσαλ για την Αφρική».

Ερωτηθείς για το δικό του σχέδιο απέναντι στην άνοδο του λαϊκισμού, ο κ.Βέμπερ λέει ότι «οι δημοκράτες πρέπει να προτείνουν στέρεες απαντήσεις και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη πείθοντας ότι οι λύσεις είναι εφικτές. Η Ευρώπη χρειάζεται ηγεσία».

Σχολιάζοντας τον ρόλο «ατμομηχανής του γαλλογερμανικού άξονα», ο υποψήφιος του ΕΛΚ δηλώνει μεν ότι «η βούληση για στενή συνεργασία εξακολουθεί να υπάρχει. Η προϋπόθεση για μια ισχυρή Ευρώπη είναι προφανώς η ύπαρξη μιας ισχυρής Γαλλίας και Γερμανίας, ωστόσο, η σημερινή προτεραιότητα είναι κατά κύριο λόγο η διατήρηση της συνοχής μεταξύ Δύσης και Ανατολής εντός της Ένωσης, την ώρα που η Ρωσία αυξάνει την πίεσή της. Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων δεν είναι ο στόχος μου, αλλά αν ορισμένοι, όπως η Πολωνία αυτήν τη στιγμή, θέλουν να εμποδίσουν την πρόοδο προς μια φιλόδοξη Ευρώπη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ευθυγραμμιζόμαστε με τον ρυθμό των πιο αργών για μεγάλο χρονικό διάστημα», τονίζει ο κ.Βέμπερ στην Le Monde.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Αντι-ΕΡΤ

Αυτός είναι ο ακροδεξιός που δεν αρέσει στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ; Και από ποτέ η ΕΡΤ ασκεί εξωτερική πολιτική..

Symeon

Thank you our friend. Europe to European citizen. Nothing else !!!!

ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ ,ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ!!!!

ΕΤΣΙ!!!! ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ!!! ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ Δ Ε Ν ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΗ ΕΥΡ.ΕΝΩΣΗ!!!!!! ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΔΩ!!!!

Πασιφανώς

Δεξιοί και ακροδεξιοί, από Ταγίπ ως CSU και Κατσίνσκι παίζουν από κοινού το παιχνίδι του μίσους και του διχασμού.

100%

ares mares koukounares... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ .. ΜΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΠΑΕΙ... ΕΊΠΑΜΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΛΑΛΑΚΕΣ

Αρης

υπερδύναμη είναι μια χώρα που είναι οικονομικά και στρατιωτικά ισχυρή. Η Ρωσία δεν είναι μία τέτοια χώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης