Ο Τραμπ «υπογράφει» την επόμενη εβδομάδα την αναγνώριση των Golan Heights στο Ισραήλ

Ο Τραμπ «υπογράφει» την επόμενη εβδομάδα την αναγνώριση των Golan Heights στο Ισραήλ

Ειδικό κλιμάκιο εργάζεται πυρετωδώς ώστε το επίσημο έγγραφο να είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα 24ωρα, βάζοντας και επισήμως φωτιά στη Μέση Ανατολή

golan_trump
Διεθνή πολιτική μέσω... Twitter με αποφάσεις που εναντιώνονται στη διεθνή κοινότητα και που είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε μία παγκόσμια κρίση. Το δόγμα των Ηνωμένων Πολιτειών του Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον το εξής. Η Ουάσιγκτον αποφασίζει και επιβάλλει. Σύμφωνα με διαρροές από τον Λευκό Οίκο, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο Αμερικανός πρόεδρος να υπογράψει και επισήμως την αναγνώριση της κυριαρχίας του Ισραήλ στα Golan Heights (Υψίπεδα του Γκολάν), από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έδωσε εντολή σε ειδικό κλιμάκιο νομικών και διεθνολόγων του Λευκού Οίκου, να εργαστούν στον ταχύτερο δυνατό ρυθμό, ώστε να συντάξουν το κείμενο και να συνθέσουν το έγγραφο, με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα αναγνωρίσουν και επισήμως την κυριαρχία του Ισραήλ σε ολόκληρη την περιοχή των Golan Heights, η οποία είχε οριστεί πριν από πέντε δεκαετίες, μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, ως ουδέτερη ζώνη στα σύνορα της Συρίας με το Ισραήλ.

Μόλις χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter, γνωστοποίησε την πρόθεσή του, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν ειλημμένη απόφαση, να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υφίπεδα του Γκολάν, «μετά από 52 χρόνια».

Το tweet του Αμερικανού προέδρου χαιρέτισε λίγα λεπτά αργότερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου, θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να ληφθούν κοινές αποφάσεις για το μέλλον και την πολιτική που θα εφαρμόσουν στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στο Ισραήλ, που ερευνάται από τη δικαιοσύνη για τρεις υποθέσεις διαφθοράς, όρισε τον στόχο της επόμενης ημέρες, κάνοντας αναφορά στο Ιράν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης