Νετανιάχου: Ο Τραμπ αναγνωρίζει με τόλμη την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν

Νετανιάχου: Ο Τραμπ αναγνωρίζει με τόλμη την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν

Το Ιράν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη Συρία ως πλατφόρμα για να καταστρέψει το Ισραήλ, ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, στρέφοντας τα βέλη του στην Τεχεράνη

neta
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχουν έσπευσε να ευχαριστήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι είναι πλέον καιρός να αναγνωριστεί η ισραηλινή κυριαρχία στα Υψίπεδα του Γκολάν.

"Σε μια περίοδο που το Ιράν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη Συρία ως πλατφόρμα για να καταστρέψει το Ισραήλ, ο πρόεδρος Τραμπ αναγνωρίζει με τόλμη την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν. Σ' ευχαριστούμε, πρόεδρε Τραμπ", έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter.

Η αναγνώριση αυτή εκ μέρους της Ουάσινγκτον σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική στροφή στην αμερικανική πολιτική, μία μόλις εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του Νετανιάχου στις ΗΠΑ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον Τραμπ και να μιλήσει στο συνέδριο του λόμπι American Israel Public Affairs Committee, που προωθεί πολιτικές υπέρ του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος διεκδικεί μια νέα πρωθυπουργική θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, πίεζε τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας του στα Υψώματα του Γκολάν. Το Ισραήλ κατέλαβε και προσάρτησε την περιοχή το 1967, στον πόλεμο των Έξι Ημερών και ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στην πιθανότητα αναγνώρισης από τις ΗΠΑ στην πρώτη συνάντησή του με τον Τραμπ, τον Φεβρουάριο του 2017.

Η κατοχή και προσάρτηση του Γκολάν δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα. Στα μέσα Νοεμβρίου οι ΗΠΑ, για πρώτη φορά, καταψήφισαν μια απόφαση των Ηνωμένων Εθνών στην οποία αναφερόταν ότι η προσάρτηση του Γκολάν από το Ισραήλ θεωρείται "άκυρη και μη γενόμενη". Ήταν η μοναδική χώρα, μαζί με το Ισραήλ, που καταψήφισε το κείμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης