Νέα Ζηλανδία: Τέλος στις πωλήσεις των ημιαυτόματων όπλων στρατιωτικού τύπου

Νέα Ζηλανδία: Τέλος στις πωλήσεις των ημιαυτόματων όπλων στρατιωτικού τύπου

Η πρωθυπουργός της χώρας διευκρίνισε πως θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για να αποτραπεί το να σπεύσουν κάποιοι να αγοράσουν τέτοια όπλα πριν επικυρωθεί νέα νομοθεσία

newz111
Την απαγόρευση πώλησης επιθετικών τυφεκίων και ημι-αυτόματων όπλων στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Αρντέρν στη σκιά της δολοφονίας 50 ανθρώπων σε τεμένη της πόλης Κράιστσερτς.

«Ανακοινώνω ότι η Νέα Ζηλανδία θα απαγορεύσει [να πωλούνται] όλα τα ημιαυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου. Θα απαγορεύσουμε επίσης τα επιθετικά τυφέκια», δήλωσε η Αρντέρν, διευκρινίζοντας πως θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για να αποτραπεί το να σπεύσουν κάποιοι να αγοράσουν τέτοια όπλα πριν επικυρωθεί νέα νομοθεσία.

Η Άρντεν ανακοίνωσε επίσης την απαγόρευση της πώλησης γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και όλων των αξεσουάρ που επιτρέπουν τη μετατροπή ημιαυτομάτων σε αυτόματα όπλα. «Για να συνοψίσουμε, κάθε ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής θα απαγορευτεί σε αυτή τη χώρα», κατέληξε η πρωθυπουργός.

Η Άρντεν ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα δώσει χρήματα για να «αγοράσει» τέτοιου είδους όπλα από όσους τα κατέχουν ήδη υπολογίζοντας το κόστος σε έως 200 εκατομμύρια δολάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης