Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του κόμματος του Όρμπαν στο ΕΛΚ

Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του κόμματος του Όρμπαν στο ΕΛΚ

Το ΕΛΚ αναστέλλει τη συμμετοχή του κόμματος του Όρμπαν μέχρι να αποφανθεί η «Επιτροπή Σοφών» - Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 190 υπέρ και 3 κατά

orban
Την αναστολή της ιδιότητας μέλους του Fidesz, ήτοι του κόμματος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μέχρι να αποφανθεί για το ζήτημα η «Επιτροπή Σοφών», δηλαδή χωρίς χρονικό όριο, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ Τζόζεφ Ντολ ανακοίνωσε την απόφαση μέσω twitter.

«Η συμμετοχή του Fidesz αναστέλλεται με άμεση ισχύ και μέχρι να υπάρξει νεώτερη αναγγελία μετά τη σημερινή ψηφοφορία των μελών του ΕΛΚ (190 υπέρ, 3 κατά). Η αναστολή συνεπάγεται:
-Δεν θα συμμετέχει σε συναντήσεις
-Δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου
-Δεν έχει δικαίωμα να προτείνει υποψηφίους για θέσεις». 


Κλείσιμο


Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την πρόταση αποπομπής του κόμματος του Όρμπαν από 13 κόμματα – μέλη του ΕΛΚ, λόγω της αμφιλεγόμενης πολιτικής του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα, με σημαντικότερο το μεταναστευτικό. Ανάμεσα σε αυτούς που έστειλαν επιστολή ήταν και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Υπέρ της αποπομπής του Fidesz τάχθηκε για άλλη μια φορά σήμερα και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι το κόμμα «απέχει από τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες».

Πάντως, μετά τον σάλο που έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις του Όρμπαν κατά του Ζαν  Κλοντ Γιούνκερ, που εμφανίζεται ως «όργανο του Τζορτζ Σόρος» αλλά και τις επιστολές για την αποπομπή του ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ζήτησε συγγνώμη για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε στην επιστολή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης