Η βουλγαρικήΥπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (BFSA) εντόπισε εστία της γρίπης των πτηνών H5, ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του. Η νέα περίπτωση που αφορά τις πάπιες mulard εντοπίστηκε στο χωριό Λίσετς της περιφέρειας Λόβετς. Τα θετικά δείγματα επιβεβαιώθηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς του Εθνικού Κτηνιατρικού Κέντρου Διαγνωστικής Έρευνας.
Στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων υπογραμμίζεται ότι, η εστία έχει εξαλειφθεί και έχουν εφαρμοστεί άμεσα όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί η νόσος. Οι Αρχές προχώρησαν σε ευθανασία όλων των πουλερικών που εκτρέφονταν στην εκμετάλλευση, όπου εντοπίστηκε η νέα εστία της γρίπης των πτηνών.
Εξάλλου, οι Αρχές προχώρησαν στη λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων η δημιουργία μίας ζώνης ασφαλείας τριών χιλιομέτρων και μίας ζώνης παρακολούθησης της κατάστασης σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων, γύρω από τη γεωργική εγκατάσταση στην οποία εκδηλώθηκε το νέο κρούσμα. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα σχετικά με τα αίτια της νόσου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.