Μακελειό στη Βραζιλία: Με 38άρι και «μεσαιωνικό όπλο σαν τόξο» σκότωσαν τους μαθητές

Μακελειό στη Βραζιλία: Με 38άρι και «μεσαιωνικό όπλο σαν τόξο» σκότωσαν τους μαθητές

Οι δύο δράστες, ηλικίας 20-25 ετών, καταγράφηκαν σε βίντεο την ώρα που έμπαιναν στο σχολείο

brazil-schoole-ena
Με ένα 38άρι ρεβόλβερ και ένα «μεσαιωνικό όπλο που μοιάζει με τόξο με βέλη» σκόρπισαν το θάνατο οι δύο νεαροί μακελάρηδες σε σχολείο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Όπως αποκάλυψε η αστυνομία, οι δύο δράστες άρχισαν να πυροβολούν και να χρησιμοποιούν αυτό το περίεργο όπλο αμέσως μόλις μπήκαν στο σχολείο, σκοτώνοντας έξι μαθητές και δύο δασκάλους, ενώ τραυμάτισαν ακόμα 17 παιδιά. Λίγα λεπτά αργότερα και οι δύο αυτοκτόνησαν μέσα στο σχολείο.

Όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν στο λύκειο, οκτώ λεπτά μετά την κλήση για βοήθεια, οι δράστες ήταν νεκροί. Φορούσαν κουκούλες και εισέβαλαν στο σχολείο περίπου στις 09:30 το πρωί.

«Εδώ και 30 χρόνια στην αστυνομία, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, ήταν ένα ανείπωτα άγριο έγκλημα», δήλωσε ο Μαρσέλο Σάλες, διοικητής της αστυνομίας του Σάο Πάολο.

brazil-suspect-ena
Ένας από τους δράστες πόσταρε συχνά φωτογραφίες του με όπλα στα social media
brazil-deadena
Ο ένας από τους δράστες νεκρός, μέσα στο σχολείο


Κλείσιμο
Εκτός από το ρεβόλβερ και το τόξο, οι δράστες είχαν μαζί τους λεπίδες, ένα τσεκούρι, μαχαίρια, βόμβες μολότοφ και μια βαλίτσα παγιδευμένη με εκρηκτικά.

Εν τω μεταξύ, κάμερες ασφαλείας από κτήρια γύρω από το σχολείο κατέγραψαν τους μαθητές να βγαίνουν έντρομοι να σωθούν, αλλά και τους δράστες την ώρα που φτάνουν έξω από το σχολείο.

Χρησιμοποίησαν ένα λευκό αυτοκίνητο και φαίνονται να ετοιμάζονται με ήρεμες και αργές κινήσεις.



Σε βίντεο που έχει στην διάθεσή του ο σταθμός GLobo TV της Βραζιλίας, φαίνονται σκηνές μέσα από το σχολείο, την ώρα του μακελειού: Παιδιά τρέχουν ουρλιάζοντας πανικόβλητα, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους μαθητές να τρέχουν έντρομοι έξω από το σχολείο για να γλιτώσουν τις ζωές τους.



Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα κίνητρα των δραστών, όμως η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν ήταν ποτέ μαθητές στο συγκεκριμένο σχολείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης