Βίντεο-ντοκουμέντο: Η έκρηξη της πρώτης ατομικής βόμβας σε εικόνα HD

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η έκρηξη της πρώτης ατομικής βόμβας σε εικόνα HD

Λεπτομέρειες που γίνονται διακριτές για πρώτη φορά στην ιστορία, μετά από 74 χρόνια - Είκοσι ημέρες πριν την επίθεση στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οι Αμερικανοί γνώριζαν τη δύναμη που απελευθερώνεται

atomic_bomb
Στις 16 Ιουλίου 1945, στις 5:30 το πρωί, η αμερικανική γη σείεται από μία ισχυρή έκρηξη, που όμοιά της δεν είχε ζήσει ποτέ στο παρελθόν η ανθρωπότητα. Την ημέρα εκείνη, λίγο πριν ξημερώσει, σε ερημική περιοχή του New Mexico, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή ατομικής βόμβας στην ιστορία. Είκοσι ημέρες μετά, η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι βομβαρδίστηκαν από αμερικανικά αεροσκάφη με ατομικές βόμβες, γνωρίζοντας μία από τις χειρότερες ανθρώπινες σφαγές στην ιστορία.

Μετά από 74 χρόνια, η εικόνα της πρώτης έκρηξης ατομικής βόμβας, προκαλεί σοκ. Για πρώτη φορά, κυκλοφόρησε βίντεο με εικόνα ανάλυσης HD, μέσω της οποίας αποτυπώνεται το μέγεθος της νέας στρατιωτικής τεχνολογίας, την οποία οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν εναντίον της Ιαπωνίας, παρ' ότι γνώριζαν, όπως αποδεικνύεται από τα ντοκουμέντα, τη δύναμη που απελευθερώνει η νέα -τότε- αυτή βόμβα. Μία βόμβα, που επί της ουσίας έκρινε την έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το αυθεντικό βίντεο από τη δοκιμή «Trinity», όπως την αποκάλεσαν, στο πλαίσιο του σχεδίου «Μανχάταν», πέρασε από ειδική επεξεργασία και παρ' ότι διατηρήθηκε ασπρόμαυρο, αποδόθηκε σε εικόνα υψηλής ανάλυσης, αποδίδοντας λεπτομέρειες που δεν είχαν διαφανεί τις προηγούμενες 10ετίες.

Η εικόνα έχει «συλλάβει» τη στιγμή της έκρηξης, της λάμψης που ακολουθεί και του κύματος που σαρώνει τα πάντα σε μεγάλη ακτίνα. Η έκρηξη προκαλεί μία τεράστια πύρινη μπάλα, πριν μεταμορφωθεί στο «σύμβολο» της ατομικής βόμβας, το σύννεφο που μοιάζει με μανιτάρι.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που προκαλεί ακόμη και σήμερα σοκ και δέος:

Trinity Test Latest HD Restoration
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης