Ένταση στη Βενεζουέλα: Μπλόκα των αστυνομικών στους διαδηλωτές

Ένταση στη Βενεζουέλα: Μπλόκα των αστυνομικών στους διαδηλωτές

Οι αστυνομικοί εμπόδισαν διαδηλωτές να φτάσουν στα σημεία συγκέντρωσης για τις σημερινές πορείες διαμαρτυρίας που γίνονται στη σκιά του μεγάλου μπλακ άουτ

D1O1U_9X4AAEfgQ
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο Καράκας, καθώς η Αστυνομία επιχειρεί να εμποδίσει αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που βαδίζουν προς τα σημεία συγκέντρωσης για τα σημερινά συλλαλητήρια.



Οι πορείες γίνονται στη σκιά του μεγαλύτερου μπλακ-άουτ των τελευταίων ετών στην λατινοαμερικανική χώρα, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία από χθες.

Το καθεστώς Μαδούρο επιχειρεί να αποδώσει το μπλακ-άουτ σε δολιοφθορά που ενορχηστρώνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αντιπολίτευση αντιτείνει πως το πρόβλημα οφείλεται στην χρόνια υποεπένδυση στις υποδομές, στη κακή συντήρηση του δικτύου από τους «τσαβίστας».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό κάλεσε τους πολίτες να συρρεύσουν στους δρόμους για τις κινητοποιήσεις. «Νομίζουν πως θα μας φοβίσουν σήμερα αλλά θα λάβουν μία μικρή έκπληξη από τον λαό στους δρόμους», έγραψε στο Twitter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης