ΗΠΑ: Δημοκρατικοί βουλευτές επικρίνουν την πολιτική Τραμπ αναφορικά με τη Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί βουλευτές επικρίνουν την πολιτική Τραμπ αναφορικά με τη Βενεζουέλα

Εκφράζουν ανησυχία για τους «λανθασμένους χειρισμούς» του Αμερικανού προέδρου, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεών του για στρατιωτική επέμβαση και των σοβαρών, μονομερών κυρώσεων εις βάρος του Καράκας

trumper-hands
Μια ομάδα 16 κοινοβουλευτικών των Δημοκρατικών, μεταξύ των οποίων και το ανερχόμενο αστέρι του κόμματος η Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτές, επέκριναν την αμερικανική στρατηγική αναφορικά με τη Βενεζουέλα σε επιστολή τους που έστειλαν χθες Πέμπτη στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Σας γράφουμε για να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση από την κυβέρνηση Τραμπ των σχέσεων με τη Βενεζουέλα, κυρίως τις προτάσεις του για μια στρατιωτική επέμβαση και το γεγονός ότι έχει επιβάλει σοβαρές, μονομερείς κυρώσεις», αναφέρουν τα μέλη του Κογκρέσου.

Καταγγέλλουν επίσης την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, του Χουάν Γκουαϊδό, «ως μεταβατικού προέδρου χωρίς να έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο για τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών και για την αποφυγή της κλιμάκωσης της βίας».

Ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας στις 23 Ιανουαρίου και έχει αναγνωριστεί από περίπου 50 χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

Αν και οι Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί «καταδικάζουν έντονα» τις ενέργειες της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, η οποία «σκότωσε άοπλους διαδηλωτές» και «εμπόδισε την είσοδο στη χώρα ανθρωπιστικής βοήθειας», εκτιμούν ότι οι «απειλές για μια στρατιωτική επέμβαση» είναι «απλώς απαράδεκτες».

Μεταξύ των κοινοβουλευτικών που έχουν υπογράψει την επιστολή είναι και δύο μέλη της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, η Ιλχάν Όμαρ και η Ρασίντα Τλάιμπ, αλλά και η Τάλσι Γκάμπαρντ μία από τις πολλές υποψήφιες για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης