Διαμαρτυρία της Ουκρανίας στην Google: Βγάλτε την Κριμαία από τον χάρτη της Ρωσίας

Διαμαρτυρία της Ουκρανίας στην Google: Βγάλτε την Κριμαία από τον χάρτη της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρέσβης στις ΗΠΑ εξέφρασε την οργή του με επιστολή που έστειλε στον διαδικτυακό κολοσσό

ukraine_usa_russia
Στα όρια του διπλωματικού επεισόδιου με την... Google βρίσκεται η Ουκρανία, μετά τη διαπίστωση ότι στους χάρτες του διαδικτυακού κολοσσού, η χερσόνησος της Κριμαίας παρουσίαζεται «αποκομμένη» από την Ουκρανία και ενταγμένη στη ρωσική επικράτεια.

Ο Ουκρανός πρέσβης στις ΗΠΑ, Valeriy Chaly κάλεσε την Google να προχωρήσει άμεσα στη διόρθωση του χάρτη που παρουσιάζει στο διαδίκτυο. Ο πρέσβης της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρκέστηκε στην προφορική διαμαρτυρία, συντάσσοντας επιστολή, την οποίαμ έστειλε στο τμήμα μάνατζμεντ της Google και στον διευθυντή της εταιρείας.

Ο Ουκρανός διπλωμάτης αναφέρει στην επιστολή του ότι η Google, μέσω της μηχανής αναζήτησης, έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διασπορά της ρωσικής προπαγάνδας για το ζήτημα της Κριμαίας, μετά την εισβολή και την ενσωμάτωση της χερσονήσου στην ρωσική επικράτεια.

Ο Valeriy Chaly σημειώνει επίσης, ότι η παρουσίαση της Κριμαίας στους χάρτες της Google ως έδαφος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, έρχεται σε σύγκρουση με τη γραμμή των ΗΠΑ, του αμερικανικού Κογκρέσου και των Ηνωμένων Εθνών. Αναφέρει επίσης τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι η Ουάσιγκτον δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία της Μόσχας στην Κριμαία, επιβάλλοντας κυρώσεις προς τη Ρωσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης