Η Bundestag γυρίζει την πλάτη στο #metoo: Δεν παραδέχονται σεξουαλική κακοποίηση

Η Bundestag γυρίζει την πλάτη στο #metoo: Δεν παραδέχονται σεξουαλική κακοποίηση

«Ο κίνδυνος να διακινδυνεύσει κανείς την καριέρα του είναι πολύ μεγάλος», υποστηρίζει ένα από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, που δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για όσα βίωσε

germania-bundestag-vouli
Τουλάχιστον 12 γυναίκες εργαζόμενες στην ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας έχουν παραδεχτεί -υπό καθεστώς ανωνυμίας- ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ανώτερούς τους.

Η γαλλική εφημερίδα «Liberation» αποκαλύπτει το σκάνδαλο επικαλούμενη έρευνα του ιστότοπου «BuzzFeed», λίγες ώρες πριν από τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας».

Λίγες είναι αυτές που θέλουν να μιλήσουν δημοσίως για τα όσα έζησαν. Η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση των γυναικών θεωρείται ταμπού. Ακόμη και στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

«Ο κίνδυνος να διακινδυνεύσει κανείς την καριέρα του είναι πολύ μεγάλος», υποστηρίζει ένα από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Aγκάθε εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στην Bundestag. Μετά από ένα πάρτι στην ομοσπονδιακή βουλή, ένας συνάδελφός της δεν την άφηνε σε ησυχία. «Δεν μπορούσα να τον αποφύγω όλο το βράδυ. Ήλπιζα ότι ήταν αξιοπρεπής», υποστηρίζει.

Σε ηλικία 27 ετών, η Aγκάθε είχε μία τραυματική εμπειρία. Εκείνος τότε ήταν 40. Η Γερμανίδα, που εργάζεται για ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξηγεί πως ο υφυπουργός επέμενε να την συνοδεύσει στο σπίτι. Εκεί της «όρμησε». Η κοπέλα προσπάθησε να ξεφύγει και τον έσπρωξε.

Κλείσιμο
Στη Bundestag υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, Μόνο που σχεδόν κανείς δεν θέλει να μιλήσει γι 'αυτό. Στα μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία αναφορά.

Ο ιστότοπος «BuzzFeed News» είχε ζητήσει πέρυσι από τα μέλη της Bundestag να συμμετέχουν σε μία ανώνυμη έρευνα για το #MeToo. Μόνο 27 από τους συνολικά 709 βουλευτές έδωσαν την συγκατάθεσή τους.

«Το συμπέρασμα είναι ότι καμία γυναίκα πολιτικός δεν θέλει να στιγματιστεί αποκαλύπτοντας ότι βίωσε μία τέτοια εμπειρία», επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Liberation».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης