Ο Κρίνερ ήταν μεταξύ των δεκάδων πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν την Δευτέρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καράκας για να υποδεχθούν τον Γκουαϊδό
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπό τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να απελάσει τον Γερμανό πρέσβη Ντάνιελ Μάρτιν Κρίνερ, με την κατηγορία της ανάμιξης στης εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, δίνοντας στον Γερμανό διπλωμάτη προθεσμία 48 ωρών να αποχωρήσει από τη χώρα.
«Η Βενεζουέλα θεωρεί απαράδεκτο ότι ένας ξένος διπλωμάτης διαδραματίζει στην επικράτειά της έναν δημόσιο ρόλο πιο κοντά σε αυτόν ενός πολιτικού ηγέτη ευθυγραμμισμένου με τη συνωμοτική ατζέντα εξτρεμιστικών τομέων της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.
Ο Κρίνερ ήταν μεταξύ των δεκάδων πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν την Δευτέρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καράκας για να υποδεχθούν και να εγγυηθούν την ασφάλεια του αυτοανακηρυχθέντα και αναγνωρισμένου από σχεδόν 50 χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του στη χώρα.
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός πρεσβευτής στη Βενεζουέλα χαρακτηρίστηκε μη επιθυμητό πρόσωπο από το Καράκας.
«Συντονίζουμε αυτή τη στιγμή τα επόμενά μας βήματα και με τους εταίρους μας που βρίσκονται στο πεδίο», τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3