Γερμανία: Στα δικαστήρια η ιδιοκτήτρια της σκυλίτσας που πωλήθηκε από δημοτική αρχή στο ebay

Γερμανία: Στα δικαστήρια η ιδιοκτήτρια της σκυλίτσας που πωλήθηκε από δημοτική αρχή στο ebay

Η νέα ιδιοκτήτρια κατηγορεί για απάτη την πόλη του Άχλεν, που πούλησε στο ebay τη σκυλίτσα μιας οικογένειας που είχε χρέη – Η σκυλίτσα δεν ήταν εμβολιασμένη, ούτε σε καλή υγεία, όπως τη διαβεβαίωναν αυτοί που της την πούλησαν

pug
Διαρκείς είναι οι ανατροπές στην ιστορία της μικρής σκυλίτσας που η δημοτική αρχή του Άχλεν, στη Γερμανία, πούλησε μέσω ebay αφού την κατέσχεσε για χρέη που είχε βυθιστεί η οικογένεια που την είχε. Την ίδια ώρα, η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο και έντονες αντιδράσεις.

Η σκυλίτσα πωλήθηκε σε μία κυρία έναντι 690 ευρώ, με το ποσό να πηγαίνει στα δημόσια ταμεία. Όμως η νέα ιδιοκτήτρια, εκτός του ότι αναβάπτισε τη σκυλίτσα από «Έντα» σε «Ουίλμα», διαπίστωσε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, το σκυλάκι ράτσας παγκ, δεν ήταν εμβολιασμένη και δεν διέθετε καλή υγεία, ενώ χρειάστηκε να πληρώσει 2.000 ευρώ σε έξοδα για τον κτηνίατρο.

Η γυναίκα θεωρεί ότι η δημοτική αρχή του Άχλεν την εξαπάτησε και της είπε «ψέματα» και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη, ενώ σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα καταθέσει αγωγή σε βάρος του δημου για απάτη.

Μπροστά στον σάλο, ο δήμαρχος της πόλης Αλεξάντερ Μπέργκερ επέρριψε σήμερα την ευθύνη σε έναν «διοικητικό υπάλληλο» της πόλης που είχε μια «υπερβολική ιδέα». Δήλωσε, δε, σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο της πόλης, ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει τη σκυλίτσα στην παλιά οικογένειά της, υπό την προϋπόθεση «όλες οι πλευρές να συμφωνήσουν».

Η υπόθεση έδωσε τροφή για συζήτηση μεταξύ καθηγητών του διοικητικού δικαίου κι άλλων ειδικών, που εντέλει συμφώνησαν σε ένα σημείο: το αντικείμενο μιας κατάσχεσης θα πρέπει να τίθεται προς πώληση στο πλαίσιο μιας δημόσιας δημοπρασίας κι όχι μιας ιδιωτικής διαδικασίας στο Διαδίκτυο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης