Κάρλος: Το «Τσακάλι» ονειρεύεται απελευθέρωση και την προεδρία της Βενεζουέλας

Κάρλος: Το «Τσακάλι» ονειρεύεται απελευθέρωση και την προεδρία της Βενεζουέλας

Στο νέο βιβλίο της δημοσιογράφου Σοφί Μπονέ ο τρομοκράτης αποκαλύπτει ότι έχει έτοιμη λίστα με χίλιους «στόχους», καυχιέται για τα «επιτεύματα» του και δηλώνει ότι θα βγει για να αναλάβει την εξουσία στην χώρα του

Κάρλος: Το «Τσακάλι» ονειρεύεται απελευθέρωση και την προεδρία της Βενεζουέλας
Ήταν παραμονή του 15αύγουστου, μια υγρή και ζεστή νύχτα λίγα χιλιόμετρα έξω από το Χαρτούμ και σε μια βίλα οι φωνές πόνου που έβγαζε ο Κάρλος «Το Τσακάλι», ίσα απου ακούγονταν μέσα στο δωμάτιο.

Ο πιο καταζητούμενος τρομοκράτης ανάρρωνε από μια εγχείρηση λιποαναρρόφησης στην συγκεκριμένη κατοικία έξω από το Χαρτούμ και κοιμόταν όταν ένα κλιμάκιο πρακτόρων της Γαλλικής DST μπήκαν στο δωμάτιο.

Οι πράκτορες έπεσαν πάνω του, χωρίς να του αφήσουν κανένα περιθώριο αντίστασης, του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια, τον έβαλαν μέσα σε ένα σάκο και κάλυψαν το κεφάλι του του με κουκούλα, ενώ του χορήγησαν με ένεση, ηρεμιστική ουσία.

Κάρλος: Το «Τσακάλι» ονειρεύεται απελευθέρωση και την προεδρία της Βενεζουέλας


Το «Τσακάλι» δεν πρόλαβε καν να αρπάξει το πιστόλι που είχε δίπλα του, ή να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, κατάφερε όμως να μην κοιμηθεί, πιέζοντας τον εαυτό του να μείνει ξύπνιος και να κατανικήσει την επήρρεια της ναρκωτικής ουσίας.

Πρόλαβε να δει to lear jet-η κουκούλα που του είχαν βάλει ήταν σχετικά διαφανής-και όταν έκλεισαν οι πόρτες και απογειώθηκε κατάλαβε ότι όλα είχαν τελειώσει.
Ο στρατηγός Φιλίπ Ροντό που ήταν υπεύθυνος της επιχείρησης, ήταν ο άνθρωπος που τον είχε αναγνωρίσει λίγες εβδομάδες πιο πριν, να βγαίνει από μια κλινική στο Χαρτούμ και τον φωτογράφισε.

Τον κυνηγούσε χρόνια και η επιχείρηση σύλληψής του, οργανώθηκε από τον ίδιο που επέλεξε έναν προς έναν τους πράκτορες της DST που θα συμμετείχαν.
Κλείσιμο
Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ που το «Τσακάλι» πιάστηκε, ο κατά κόσμον Ίλιτς Ραμίζρεζ Σάντσεζ που εκτίει ποινή ισοβίων σε Γαλλική φυλακή, επανέρχεται στο προσκήνιο, χάρη σε ένα καινιούργιο βιβλίο.

Πρόκειται για το «Saludos Revolucionarios» της Γαλλίδας δημοσιογράφου Σοφί Μπονέ, η οποία πέρασε ατέλειωτες ώρες με τον διαβόητο τρομοκράτη συζητώντας για την ζωή του, προκειμένου να γράψει την βιογραφία του.

Σε αυτή ο Κάρλος ονειρεύεται την ημέρα που θα απελευθερωθεί και θα επιστρέψει στην Βενεζουέλα για να διεκδικήσει την εξουσία όπως είπε στην Μπονέ.

Η λίστα με τους χίλιους στόχους

Το βιβλίο αποκαλύπτει τις στενές σχέσεις που είχε το «Τσακάλι» με τον Ούγκο Τσάβες, τον αποθανών πρόεδρο της Βενεζουέλας ο οποίος προσπαθούσε παρασκηνιακά να τον ελευθερώσει.
Ταυτόχρονα φρόντιζε ώστε ο άνθρωπος που είχε τρομοκρατήσει την Ευρώπη να περνάει ζωή χαρισάμενη σατο κελί του, στέλνοντάς του εκλεκτά τρόφιμα, ποτά, πούρα, ρούχα και άλλα καλούδια.
Ο Κάρλος τα μοιράζόταν με άλλους συγκρατούμενους ώστε να μην προκαλεί έριδες όμως όπως γράφει η Μπονέ, οι σχέσεις του με τον διάδοχο του Τσάβες Νικολάς Μαδούρο δεν είναι οι καλύτερες.

Παρόλα αυτά έχει ήδη φτιάξει μια λίστα «στόχων» την οποία σχεδίαζε επί χρόνια στην φυλακή που περιλαμβάνει χίλια άτομα, τα οποία όμως δεν αποκάλυψε στην Μπονέ.
Της είπε όμως ότι μόλις επιστρέψει στην Βενεζουέλα-κάτι που μάλλον δεν θα γίνει ποτέ-θα εκτελέσει αυτά τα χίλια άτομα με την βοήθεια πολιτών της χώρας, ώστε να επανέλθει η «ηρεμία» στη χώρα.

Λέει κι άλλα πολλά στο βιβλίο όπως ότι δεν μετανοιώνει για τίποτε από όσα έκανε κατά την διάρκεια της πολυετούς δράσης του ή για τα θύματα που βρέθηκαν την λάθος στιγμή στο λάθος σημείο.

Για τον ίδιο δεν υπάρχουν «αθώα θύματα» στον δικό του πόλεμο, που τον έχρισε τον πιο διάσημο τρομοκράτη του κόσμου, ο οποίος κατόρθωνε για δεκαετίες να ξεφεύγει.
Χρειάστηκε η επιμονή ενός Γάλλου στρατηγού που δεν σταμάτησε ποτέ να τον κυνηγάει και ο εντοπισμός του στο Σουδάν για να ξεκινήσει η επιχείρηση απαγωγής του από την DST.
Την ώρα που το κυβερνητικό lear jet εισήλθε στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, οι πράκτορες άρχισαν να χαμογελούν έχοντας τον Κάρλος δεμένο και τσουβαλιασμένο στο δάπεδο του αεροπλάνου.
Όταν ο τελευταίος τους ρώτησε αν είναι πράκτορες της Mosad δεν του απάντησαν και όταν επέμεινε να μάθει ποιοι τον είχαν συλλάβει ένας από το κλιμάκιο του είπε τρεις λέξεις: «Βρίσκεσαι σε γαλλικό έδαφος».

Το θρίλερ της σύλληψης του πιο καταζητούμενου τρομοκράτη μόλις είχε τελειώσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης