Brexit: Η Μέι προσπαθεί να δαμάσει τους «Remainers» για τη συμφωνία

Brexit: Η Μέι προσπαθεί να δαμάσει τους «Remainers» για τη συμφωνία

Η Βρετανίδα προτρέπει το κοινοβούλιο να ψηφίσει τη συμφωνία του Brexit επισημαίνοντας ότι σύντομα θα καταφέρει να αποσπάσει παραχωρήσεις από τις Βρυξέλλες

mayt
«Κάντε το καθήκον σας», διαμηνύει η Τερέζα Μέι στους Βρετανούς βουλευτές, σε μία προσπάθεια να βγάλει τη χώρα της από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας του Brexit.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας προτρέπει το κοινοβούλιο να ψηφίσει τη συμφωνία του Brexit επισημαίνοντας ότι σύντομα θα καταφέρει να αποσπάσει παραχωρήσεις από τις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες η Μέι, μιλώντας από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, έβαλε στο «τραπέζι» τρεις επιλογές: ψηφοφορία για τη συμφωνία του Βrexit στις 12 Μαρτίου, ψηφοφορία για μη συμφωνία του Brexit στις 13 Μαρτίου και ψηφοφορία για καθυστέρηση του Brexit στις 14 Μαρτίου.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ , η οποία στις 12 Μαρτίου θα θέσει προς ψήφιση τη συμφωνία που συνήψε με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Σε μία προσπάθεια να δαμάσει τους «Remainers» (όσους υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε), η Μέι έσπευσε να διαβεβαιώσει τους βουλευτές της πως οι συνομιλίες που έχει με τους Ευρωπαίους ηγέτες βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Την ίδια ώρα, ο πρώην αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, έσπευσε να κατηγορήσει τη Μέι για χειραγώγηση και εκβιασμό προειδοποιώντας την ότι, δίνοντας τη δυνατότητα της καθυστέρησης του Brexit, στέλνει λάθος μήνυμα στις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
Σε επιστολή του προς την εφημερίδα «Daily Mail», ο Ντέιβιντ Ντέιβις τόνισε ότι «οι «αντάρτες» υπουργοί περικυκλώνουν την πρωθυπουργό της Βρετανίας».

Για την γαλλική εφημερίδα «Liberation», η Μέι , σε αντίθεση με τα όσα λέει,δεν έχει επιλύσει τίποτα και γι' αυτό αυξάνεται η πιθανότητα της καθυστέρησης του Brexit.

Στο μεταξύ, εντός της της ημέρας , οι Εργατικοί αναμένεται να υποβάλουν τροπολογία στην πρόταση της κυβέρνησης για την διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε. Επιπλέον, θα υποστηρίξουν την τροπολογία που θα καταθέσει η βουλευτής τους Ιβέτ Κούπερ μαζί με τον βουλευτή των Τόρις, Όλιβερ Λέτουιν, η οποία προβλέπει νομοσχέδιο για την καθυστέρηση της εξόδου της Βρετανίας με στόχο να αποφευχθεί η αποχώρηση χωρίς συμφωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης