Προφυλακίστηκε ο καρδινάλιος που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προφυλακίστηκε ο καρδινάλιος που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Του αφαιρέθηκε η δυνατότητα εγγύησης και προφυλακίστηκε μέχρι την ανακοίνωση της τελικής ποινής του, στις 13 Μαρτίου - Ο Τζορτζ Πελ ήταν μέχρι πρότινος ο υπουργός Οικονομικών του Βατικανού

George-Pell-vaticano
Στην φυλακή οδηγήθηκε μετά την καταδίκη του για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, μέχρι πρότινος τρίτος ισχυρότερος άντρας στο Βατικανό.

Ο δικαστής στην Βικτόρια της Αυστραλίας όπου έγινε η δίκη, του αφαίρεσε το δικαίωμα καταβολής εγγύησης και διέταξε την προφυλάκισή του έως τις 13 Μαρτίου, οπότε και το δικαστήριο θα ανακοινώσει την οριστική ποινή που θα του επιβάλλει.

Ο Πελ υποκλήθηκε στο δικαστήριο και οδηγήθηκε σιδεροδέσμιος από τους αστυνομικούς εκτός δικαστικής αίθουσας προς το κελί του, ενώ όλοι οι παριστάμενοι παρακολουθούσαν σιωπηλοί, όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα The Age.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πελ οδηγείται στη φυλακή από τον Ιούνιο του 2017 όταν κατηγορήθηκε επισήμως για σεξουαλική κακοπίηση ανηλίκων.

Είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Καθολικής εκκλησίας που καταδικάζεται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ενώ ήδη το Βατικανό τον έχει αποπέμψει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα αδικήματα του Πελ διαπράχθηκαν τον Δεκέμβριο του 1996 και στις αρχές του 1997 στον καθερικό του Αγίου Πατρικίου, λίγους μήνες μετά την τοποθέτησή του ως αρχιεπίσκοπου της Μελβούρνης.

Κλείσιμο
Η περιγραφή ενός εκ των θυμάτων του Πελ συγκλόνισε το δικαστήριο. Όπως είπε στους δικαστές το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου του 1996, όταν ήταν μόλις 13 ετών, δέχθηκε επίθεση από τον Πελ ενώ ήταν μαζί με έναν συνομήλικό του. Όλα συνέβησαν όταν κρύφτηκαν στο σκευοφυλάκιο όπου και βρήκαν κρασι το οποίο άρχισαν να πίνουν. Ο Πελ, σύμφωνα με την κατάθεση του 35χρονου σήμερα άνδρα, τους έκανε τσακωτούς και τους προειδοποίησε ότι θα έχουν πρόβλημα. Στη συνέχεια αποκάλυψε το πέος του υποχρεώνοντας τον φίλο του 35χρονου να του κάνει στοματικό σεξ ενώ στη συνέχεια έκανε το ίδιο και στον ίδιο. Στη συνέχεια τον υποχρέωσε να κατεβάσει τα παντελόνια του με τον Πελ να τον χαϊδεύει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης