Βρετανία: Ο Κόρμπιν ζητά «λαϊκή ψηφοφορία» για τη συμφωνία της Μέι για το Brexit

Βρετανία: Ο Κόρμπιν ζητά «λαϊκή ψηφοφορία» για τη συμφωνία της Μέι για το Brexit

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν σήμερα ζήτησε «επιβεβαιωτική λαϊκή ψηφοφορία» για τη συμφωνία της Μέι με την ΕΕ για το Brexit, εάν εγκριθεί από τη Βουλή - «Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τη βιομηχανία της χώρας και τον βιοπορισμό του κόσμου» 

20710212
Στον βρετανικό λαό θέλει να παραπέμψει ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, τη συμφωνία της Τερέζα Μέι με την ΕΕ, μία ημέρα αφότου έκανε αναδίπλωση στις θέσεις του και ζήτησε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, εάν η συμφωνία για το Brexit της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, θα πρέπει να υποβληθεί σε μια «επιβεβαιωτική» λαϊκή ψηφοφορία.

«Η αποτυχημένη συμφωνία της πρωθυπουργού δεν παρέχει βεβαιότητα ή εγγυήσεις για το μέλλον και απορρίφθηκε ευρέως από τη Βουλή αυτή», δήλωσε ο Κόρμπιν στο κοινοβούλιο.

«Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τη βιομηχανία της χώρας μας και τον βιοπορισμό του κόσμου και, άρα, αν με κάποιο τρόπο περάσει [η συμφωνία από το Κοινοβούλιο] σε κάποια μορφή σε ένα μεταγενέστερο στάδιο, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια επιβεβαιωτική λαϊκή ψηφοφορία για να δούμε αν ο κόσμος αισθάνεται ότι είναι αυτό για το οποίο ψήφισε», είπε ο ηγέτης των Εργατικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης