Η Τράπεζα της Αγγλίας θα στηρίξει την οικονομία σε ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα στηρίξει την οικονομία σε ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ  αναζητά να εμποδίσει οποιαδήποτε πιθανότητα χρηματοοικονομικής κρίσης ή πίεσης στην πίστωση, λόγω Brexit  - ότι η Επανέλαβε πως η αντίδραση στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς μεταβατική συμφωνία δεν θα είναι αυτόματη

brexit_geniki
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως η βρετανική κεντρική τράπεζα θα παράσχει περισσότερη στήριξη για την οικονομία εάν υποστεί το σοκ ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Κάρνεϊ δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας που είναι αρμόδιοι για τα επιτόκια έχουν ήδη τονίσει ότι δεν θα είναι αυτόματη η αντίδρασή τους στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς μια μεταβατική συμφωνία.

«Όπως έχει τονίσει ο συνάδελφός μου Γκέρτγιαν Βλίχε, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι εξίσου πιθανή η όποια από τις δύο κατευθύνσεις της πολιτικής στην περίπτωση μη συμφωνίας, στο σενάριο χωρίς μετάβαση», ανέφερε ο Κάρνεϊ στην ετήσια έκθεσή του προς τους βουλευτές.

«Δεδομένων των εξαιρετικών συνθηκών που συνδέονται με το Brexit, θα ανέμενα η Επιτροπή να παράσχει κάθε δυνατή νομισματική στήριξη», δήλωσε ο Κάρνεϊ. «Αλλά υπάρχουν σαφή όρια στην ικανότητά της να το κάνει».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης