Ιράν: Ο Ρουχανί δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του ΥΠΕΞ Ζαρίφ

Ιράν: Ο Ρουχανί δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του ΥΠΕΞ Ζαρίφ


Ο Ζαρίφ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη σύναψη της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

zarif_iran
Οι υπηρεσίες του προέδρου του Ιράν Χασάν Ρουχανί επιβεβαίωσαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά σημείωσαν ότι ο αρχηγός του κράτους δεν την αποδέχεται.

Ο Ζαρίφ έχει επιτελέσει το έργο του θαρραλέα και θα συνεχίσει την αποστολή του, ανέφερε η προεδρία της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ «δεν είναι μόνος του» και «εμείς», η κυβέρνηση, «θα τον υποστηρίξουμε όλοι», προστίθεται στην ανάρτηση αυτή της ιρανικής προεδρίας.

Ο Ζαρίφ, ανακοίνωσε μέσω του Instagram ότι παραιτείται από το αξίωμά του.

«Σας ζητώ συγγνώμη για όλες τις αδυναμίες μου... τα προηγούμενα χρόνια κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Εξωτερικών... Ευχαριστώ τον ιρανικό λαό και τους αξιωματούχους», έγραψε στη σελίδα jzarif_ir., όπως μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ζαρίφ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη σύναψη της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ως επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών. Όμως δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από τους σκληροπυρηνικούς αντιδυτικούς στο Ιράν μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από αυτή τη συμφωνία, τον περασμένο Μάιο, και την εκ νέου επιβολή των κυρώσεων που είχαν αρθεί.

Κλείσιμο
Ο Ζαρίφ ανέλαβε επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας το 2013, αφού ανέλαβε την προεδρία ο Ροχανί ο οποίος του ανέθεσε και πάλι το υπουργείο Εξωτερικών μετά την επανεκλογή του στο αξίωμα, το 2017.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης