Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξελιχθεί σε τεράστια οικονομική δύναμη, αν ξεχάσει τα πυρηνικά

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξελιχθεί σε τεράστια οικονομική δύναμη, αν ξεχάσει τα πυρηνικά

«Είναι ξεκαρδιστικό να βλέπεις ανθρώπους που αποτύχαιναν για χρόνια και δεν κατάφερναν ΤΙΠΟΤΑ, να μου λένε εμένα τώρα πώς πρέπει να διαπραγματευτώ με τη Βόρεια Κορέα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter

kim-jong-trump
Την εκτίμηση ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη, εάν εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες πριν από την συνάντησή του στο Βιετνάμ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε για το Βορειοκορεάτη ομόλογό του: «Ο πρόεδρος Κιμ συνειδητοποιεί, ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, ότι χωρίς τα πυρηνικά όπλα η χώρα του θα μπορούσε να εξελιχθεί γρήγορα σε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου. Χάρη στην τοποθεσία της, και στους ανθρώπους της (συμπεριλαμβανομένου του ίδιου) έχει περισσότερες προοπτικές για ταχεία εξέλιξη από οποιοδήποτε άλλο έθνος!».





Λίγες ώρες αργότερα, ο Τραμπ επανήλθε στο Twitter με μια «μπηχτή» προς τα στελέχη της αντιπολίτευσης που του ασκούν κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα.

«Είναι ξεκαρδιστικό να βλέπεις ανθρώπους που αποτύχαιναν για χρόνια και δεν κατάφερναν ΤΙΠΟΤΑ, να μου λένε εμένα τώρα πώς πρέπει να διαπραγματευτώ με τη Βόρεια Κορέα. Όπως και να 'χει σας ευχαριστώ!», έγραψε με ειρωνικπό ύφος ο Αμερικανός πρόεδρος.



Εχθές, μιλώντας σε κυβερνήτες Πολιτειών των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι με τον Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν αναπτύξει μια «πολύ πολύ καλή σχέση».

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε, ο ίδιος δεν βιάζεται να ασκήσει πιέσεις για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας. «Δεν θέλω να ζορίσω κανέναν. Απλά δεν θέλω δοκιμές. Όσο δεν γίνονται δοκιμές, εμείς είμαστε ευχαριστημένοι», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης