Ιαπωνία: Υπουργός ζήτησε δημόσια συγγνώμη επειδή άργησε τρία λεπτά στη βουλή

Ιαπωνία: Υπουργός ζήτησε δημόσια συγγνώμη επειδή άργησε τρία λεπτά στη βουλή

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον υπουργό Ολυμπιακών Αγώνων και Κυβερνοασφάλειας, Γιοσιτάκα Σακουράντα, για ασέβεια στα καθήκοντά του - Οι γκάφες του υπουργού δεν έχουν τέλος και η αντιπολίτευση ζητά την παραίτησή του

ja12
Έχει ήδη κάνει μια σειρά από γκάφες και η καθυστέρησή του τρία λεπτά σε προγραμματισμένη συνεδρίαση στη βουλή έκανε έξαλλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο Ιάπωνας υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων και Κυβερνοασφάλειας, Γιοσιτάκα Σακουράντα, αναγκάστηκε την Πέμπτη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη επειδή καθυστέρησε να προσέλθει στη συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού της βουλής αλλά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν ικανοποιήθηκαν και σε ένδειξη διαμαρτυρίας επί πέντε ώρες απείχαν από την συνεδρίαση ενώ κατηγόρησαν τον υπουργό για ασέβεια στα καθήκοντά του.

Με το Τόκιο να έχει αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 το υπουργείο του Σακουράντα έχει να επιτελέσει σοβαρό έργο αλλά ο ίδιος, που ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο μετά τον ανασχηματισμό του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, έχει δεχθεί ήδη κριτική για τις γκάφες του. Ο 69χρονος υπουργός την περασμένη εβδομάδα, όταν η 18χρονη πρωταθλήτρια κολύμβησης Ρικάκο Ικέε, που εθεωρείτο φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανακοίνωσε πως διαγνώσθηκε με λευχαιμία, δήλωσε: «Αυτή έχει τη δυνατότητα να φέρει χρυσά μετάλλια (στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020), μια αθλήτρια για την οποία έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος».

Ο Σακουράντα αναγκάστηκε και τότε να ζητήσει συγγνώμη μετά την δριμεία κριτική που δέχθηκε για την άστοχη δήλωσή του. Αλλά και ως υπουργός Κυβερνοασφάλειας φαίνεται ότι δεν τα πηγαίνει καλύτερα. Πριν μερικούς μήνες σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης στη βουλή παραδέχθηκε πως δεν γνωρίζει να χρησιμοποιεί υπολογιστές και πρόσθεσε ότι αυτή είναι μια δουλειά που κάνουν οι υφιστάμενοί του.

Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει επανειλημμένα την παραίτηση του Σακουράντα. Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε με το ερώτημα αν ο Ιάπωνας υπουργός είναι κατάλληλος για το υπουργείο στο οποίο προΐσταται το 65% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και μόνο το 13% ενέκρινε το έργο του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης