Συρία: Φορτηγά απομακρύνουν αμάχους από το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Φορτηγά απομακρύνουν αμάχους από το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους

Οι υποστηριζόμενες από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τους αμάχους από τον θύλακα αυτό 

syri1
Περίπου 30 φορτηγά που μεταφέρουν κυρίως γυναίκες και παιδιά, αλλά και άνδρες, αναχώρησαν σήμερα από το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, υπό την επίβλεψη μελών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Σε θέση των SDF κοντά στο χωριό Μπαγκούζ, μια ομάδα του AFP είδε να περνούν περίπου 30 φορτηγά, τα οποία συνόδευαν αντιτζιχαντιστές κατά την έξοδό τους από το χωριό αυτό, το οποίο αποτελεί τον τελευταίο θύλακα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.

Στα φορτηγά αυτά επέβαιναν γυναίκες με μαύρο νικάμπ, παιδιά με βρώμικα ρούχα, ορισμένα από τα οποία κρατούσαν ένα κομμάτι ψωμί, ή άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα.

Οι υποστηριζόμενες από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τους αμάχους από τον θύλακα αυτό προκειμένου να μπορέσουν να εξαπολύσουν την τελική τους επίθεση κατά των τζιχαντιστών.

Ήδη την Τετάρτη, σχεδόν 3.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί με περίπου 10 φορτηγά από το Μπαγκούζ, σύμφωνα με τις SDF.

«Υπολογίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες άνθρωποι μέσα στον θύλακα», σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των SDF Μουστάφα Μπάλι.

Κλείσιμο
«Αναμένουμε να τελειώσει η απομάκρυνση των αμάχων για να επιτεθούμε», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να γίνει «σήμερα ή αύριο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης