Γαλλία: Ο Μακρόν βάζει στο Ελιζέ την ηθοποιό Έμα Γουάτσον

Γαλλία: Ο Μακρόν βάζει στο Ελιζέ την ηθοποιό Έμα Γουάτσον

Την προσκάλεσε προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών - Πρόθεση του Γάλλου προέδρου είναι  να ηγηθεί η Γαλλία  μιας «φιλόδοξης φεμινιστικής διπλωματίας»

emma-watson-2017-4k-image
Ο Εμμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε για αύριο στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας στο Παρίσι το Συμβούλιο για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, με τη συμμετοχή 30 προσωπικοτήτων, όπως της Βρετανίδας ηθοποιού Έμα Γουάτσον και τριών κατόχων Νόμπελ Ειρήνης.

Αυτό το συμβούλιο είναι επιφορτισμένο να αναπτύξει μια παγκόσμια «συνθήκη» ενόψει της επόμενης Συνόδου της G7, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου στο Μπιαρίτζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Εκτός της Έμας Γουάτσον, πρέσβειρας του ΟΗΕ για τις Γυναίκες, αυτό το Συμβούλιο που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της G7 στον Καναδά τον περασμένο χρόνο περιλαμβάνει και τρεις βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης: τον Κονγκολέζο χειρουργό Ντένις Μακουέγκε, τη Γεζίντι από το Ιράκ Νάντια Μουράντ και την Τυνήσια επιχειρηματία Ουιντέντ Μπουσαμάουι, όπως και προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Μια άδεια καρέκλα θα τοποθετηθεί στο πλευρό του προέδρου της Δημοκρατίας για να συμβολίσει την παρουσία της Ιρανής δικηγόρου Νασρίν Σοτουντέ, που βρίσκεται στη φυλακή» διευκρίνισε το Ελιζέ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει, στην ομιλία που θα εκφωνήσει ενώπιον του Συμβουλίου, νέα μέσα ώστε η Γαλλία να ηγηθεί μιας «φιλόδοξης φεμινιστικής διπλωματίας», κι ενώ το Παρίσι έχει ορίσει την ισότητα γυναικών-ανδρών σε προτεραιότητα της Συνόδου της G7, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου στο Μπιαρίτζ.

Έως την 10η Μαΐου, το Συμβούλιο θα καταθέσει τις προτάσεις του επί των τριών προτεραιοτήτων του: την εκπαίδευση των κοριτσιών, τη βία κατά των γυναικών και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Κατόπιν αυτή η συνθήκη θα υποβληθεί ενώπιον των ηγετών της G7, προκειμένου να συγκροτηθεί «ένας συνασπισμός κρατών που θα προωθεί νομοσχέδια υπέρ της ισότητας μεταξύ των φύλων» εξήγησε το Ελιζέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης