Μακελειό στο Ιλινόι: Πέντε πολίτες νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε βιομηχανικό συγκρότημα

Μακελειό στο Ιλινόι: Πέντε πολίτες νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε βιομηχανικό συγκρότημα

Πέντε αστυνομικοί δέχτηκαν επίσης πυρά και τραυματίστηκαν - Νεκρός και ο δράστης

ilinois_main01
Πέντε άοπλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Παρασκευή όταν ένας 45χρονος εξαπέλυσε ένοπλη επίθεση μέσα σε ένα κτίριο αποθήκης σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα στην πόλη Ορόρα, του Ιλινόι, ανέφερε η αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 45χρονος Γκάρι Μάρτιν, ο οποίος ήταν εργαζόμενος στο μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα στην πόλη, σε ένα προάστιο του Σικάγου, περίπου 50χλμ δυτικά, έπεσε νεκρός έπειτα από την ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 45χρονος δράστης



gary


"Αυτή τη στιγμή επιβεβαίωνουμε το θάνατο πέντε ανθρώπων", δήλωσε η Κρίστεν Ζίμαν, αρχηγός της αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίζει το κίνητρο της επίθεσης.

Κλείσιμο


Παράλληλα είπε ότι οι πέντε αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά και τραυματίστηκαν, χωρίς να προσδιορίζει την κατάσταση της υγείας τους.

Εντός του κτιρίου, βρέθηκαν πέντε άμαχοι νεκροί. Κανένα από τα θύματα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Μια γυναίκα, που παρουσιάστηκε στην αστυνομία ως η μητέρα του Μάρτιν, ανέφερε στις αρχές ότι ο γιος της είχε απολυθεί πριν από δύο εβδομάδες και πως βρισκόταν σε αγχώδη κατάσταση λίγο πριν την ένοπλη επίθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Sun-Times.



"Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα περιστατικό με ένοπλο στην οδό 641 Archer. Παρακαλούμε αποφύγεται την περιοχή", είχε αναφέρει λίγο μετά τις 14:00 (τοπική ώρα) με tweet της η αστυνομία.



Ένα βίντεο που προβλήθηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει περιπολικά της αστυνομίας να έχουν περικυκλώσει το κτίριο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Τζον Προμπστ είπε στο CNN ότι είδε τον ένοπλο να τρέχει σε έναν διάδρομο των εγκαταστάσεων , κρατώντας ένα πιστόλι με σκόπευτρο λέιζερ. Ο Προμπστ είπε ότι είδε αιμόφυρτους ανθρώπους.

Η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το περιστατικό.

aurora-1
aurora-2

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης