Πούτιν: Καμία ανοχή στους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ στη Συρία

Πούτιν: Καμία ανοχή στους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ στη Συρία

“Είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε στο πώς θα πετύχουμε την τελική αποκλιμάκωση στο Ιντλίμπ. Στην επαρχία καταφέρνουμε να διατηρούμε το καθεστώς του τερματισμού των εχθροπραξιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με την παρουσία στην περιοχή του Ιντλίμπ τρομοκρατικών ομάδων¨, ανέφερε ο κ. Πούτιν

putin_vla
Σκληρό μήνυμα απέστειλε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τις ομάδες που δρουν στο Ιντλίμπ στη Συρία.

Ο κ. Πούτιν απευθυνόμενος προς τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν, δήλωσε ότι η παρουσία των τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή του Ιντλίμπ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και τόνισε πως οι τρεις χώρες θα πρέπει να συζητήσουν πρακτικά βήματα για την εξάλειψη της εστίας των τρομοκρατών.

“Είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε στο πώς θα πετύχουμε την τελική αποκλιμάκωση στο Ιντλίμπ. Στην επαρχία καταφέρνουμε να διατηρούμε το καθεστώς του τερματισμού των εχθροπραξιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με την παρουσία στην περιοχή του Ιντλίμπ τρομοκρατικών ομάδων¨, ανέφερε ο κ. Πούτιν και συνέχισε λέγοντας πως “γι’ αυτό προτείνω να εξετάσουμε συγκεκριμένες πρακτικές πρωτοβουλίες, τις οποίες η Ρωσία , η Τουρκία και το Ιραν θα μπορούσαν να αναλάβουν για την πλήρη εξάλειψη της εστίας των τρομοκρατών».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνάντηση κορυφής που πραγματοποιείται στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, στην οποία συζήτησε για το μέλλον της Συρίας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης