Τη σύλληψη 1.112 υπόπτων για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν διέταξε η Τουρκία
Η επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα
Οι αρχές της Τουρκίας διέταξαν τη σύλληψη 1.112 προσώπων που βαρύνουν υποψίες ότι συνδέονται με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο η κυβέρνηση στην Άγκυρα προσάπτει πως ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016, μετέδωσε πριν από λίγο το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.
Η επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 250 άνθρωποι. Ο Γκιουλέν, πρώην σύμμαχος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνείται ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη στην απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης.
Σύμφωνα με το CNN Türk, η επιχείρηση έχει επίκεντρο την πρωτεύουσα Άγκυρα, αλλά διεξάγεται σε συνολικά 76 επαρχίες της χώρας. Δεν μεταδόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.
Πάνω από 77.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί ενόψει της προσαγωγής τους σε δίκη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και οι επιχειρήσεις στη διάρκεια των οποίων γίνονται μαζικές συλλήψεις έχουν μετατραπεί σε ρουτίνα. Οι αρχές έχουν καθαιρέσει, αποπέμψει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 150.000 κρατικούς λειτουργούς, στρατιωτικούς και αστυνομικούς.
Οι επικριτές του Ερντογάν τον κατηγορούν ότι με πρόσχημα την απόπειρα πραξικοπήματος, εξαπέλυσε εκστρατεία για να συντρίψει κάθε αντίπαλό τους και να φιμώσει τους διαφωνούντες. Οι τουρκικές αρχές λένε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση απειλών για την τουρκική εθνική ασφάλεια.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.