Η Βουλγαρία καλεί τη... Βόρεια Μακεδονία να εξαλείψει κάθε μορφή αλυτρωτισμού

trET1Uhd

Ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας κάλεσε τη γειτονική χώρα να εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και να εξαλείψει κάθε μορφής αλυτρωτισμού, συμπεριλαμβανομένων και των ψευδών πληροφοριών στα εγχειρίδια ιστορίας

Ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Fokus ότι η Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την Αθήνα και τη Σόφια προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Επισήμως τα Σκόπια ανέλαβαν την ευθύνη να φέρουν εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα και τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει την πλήρη εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού, συμπεριλαμβανομένων και των ψευδών πληροφοριών στα εγχειρίδια ιστορίας που γράφτηκαν τα τελευταία 70 χρόνια», είπε ο Καρακατσάνοφ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, σε συνέντευξή της στο BGNES είπε ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας της. Όπως είπε η υπουργός, το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας θα είναι από τα πρώτα που θα επικυρώσουν το Ενταξιακό Πρωτόκολλο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Tasos

Καλά , άστο φίλε , δεν πείθεις κανέναν ! Μου το παίζεις και δεξιός για να θολώσεις τα νερά . Μπράβο

Παναγιώτης

Συνεχίζετε βλέπω να αποκαλείτε τα Σκόπια ¨Βόρεια Μακεδονία¨. Το ξαναγράφω: Προδότες δεν είναι μόνο αυτοί που το ψήφισαν αλλά και αυτοί που το υιοθετούν ή το χρησιμοποιούν (έστω και με αποσιωπητικά). Όπως φαίνεται είναι επιλογή σας.

Thomas

Στρουθοκαμηλίζεις. Όλος ο κόσμος τους έλεγε Μακεδονία από τα μέσα των 90ς και τώρα θα τους λέει Βόρεια Μακεδονία, χωρίς ίχνος συσχετισμού με τη δική μας Μακεδονία. ΥΓ: Θα φηφίσω ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

lakerdas

συλληπητηρια... η μαλλον συγχαρητηρια καποια θεση θα εχεις καβατζωμενη

απλο

το ολο και το μεγα θεμα ηταν πωs θα τουs λεγαμε εμειs ...

Ο.Ε

Μας είναι αδιάφορο τι θα ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές. Οι απόψεις όμως για το παρόν Θέμα δεν είναι στο πνεύμα των αληθινών Μακεδόνων. Δηλαδή των Ελλήνων. Η δική μας αναγνώριση είναι το μείζον, διαφεριτικά το ζήτημα θα είχε κλείσει πριν 40 χρόνια...

Τι μας νοιάζει τι θα ψηφίσεις

Επειδή οι Έλληνες δεν είναι όντως στρουθοκάμηλοι, δεν θα βάλουν το κεφάλι τους στην άμμο επειδή κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να λένε Μακεδονία ή βόρεια Μακεδονία το γειτονικό κρατίδιο.

ΧΥΖ

Γράφεις μισές αλήθειες, ανακρίβειες και ψέμματα φιλαράκο. ΟΙ μισές χώρες πράγματι την αναγνώριζαν ως Μακεδονία. 1) Οι άλλες μισές όμως ΟΧΙ. 2) Η Ε.Ε επίσης ΔΕΝ την αναγνώριζε. 3) Ο ΟΗΕ επίσης ΔΕΝ την αναγνώριζε, 4) Το ΝΑΤΟ επίσης ΔΕΝ την αναγνώριζε. Συνεπώς, ήταν εντελώς χωρίς ουσία αν την αναγνωρίζουν χώρες όπως η Μοζαμβίκη και το Περού! 5) Το σημαντικότερο όλων ήταν να την αναγνωρίσει η Ελλάδα. Χωρίς την αναγνώριση της Ελλάδας η χώρα ήταν χωρίς ύπαρξη. Μία χώρα ζόμπι. 6) Την Παλαιστίνη την αναγνωρίζουν σχεδόν οι πάντες εκτός από το Ισραήλ. Οσο δεν την αναγνωρίζει το Ισραήλ, κράτος οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται να αποκτήσουν ποτέ. Κατάλαβες τώρα φιλαράκο?

Δεν υπάρχει Βόρεια Μακεδονία μόνο Σκόπια.

Ναι καλά μας έπεισες παλιοπασοκο για το τι θα ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές.Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο και η τσαπου δεδομενη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rexit

Ο υπουργός προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιριών ότι θα εισακουστεί ξεκάθαρα το επιχείρημά τους για την κατάληξη σε μία συμφωνία με την ΕΕ,  γρήγορα