Η Βουλγαρία καλεί τη... Βόρεια Μακεδονία να εξαλείψει κάθε μορφή αλυτρωτισμού

trET1Uhd

Ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας κάλεσε τη γειτονική χώρα να εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και να εξαλείψει κάθε μορφής αλυτρωτισμού, συμπεριλαμβανομένων και των ψευδών πληροφοριών στα εγχειρίδια ιστορίας

Ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Fokus ότι η Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την Αθήνα και τη Σόφια προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Επισήμως τα Σκόπια ανέλαβαν την ευθύνη να φέρουν εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα και τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει την πλήρη εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού, συμπεριλαμβανομένων και των ψευδών πληροφοριών στα εγχειρίδια ιστορίας που γράφτηκαν τα τελευταία 70 χρόνια», είπε ο Καρακατσάνοφ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, σε συνέντευξή της στο BGNES είπε ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας της. Όπως είπε η υπουργός, το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας θα είναι από τα πρώτα που θα επικυρώσουν το Ενταξιακό Πρωτόκολλο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Tasos

Καλά , άστο φίλε , δεν πείθεις κανέναν ! Μου το παίζεις και δεξιός για να θολώσεις τα νερά . Μπράβο

Παναγιώτης

Συνεχίζετε βλέπω να αποκαλείτε τα Σκόπια ¨Βόρεια Μακεδονία¨. Το ξαναγράφω: Προδότες δεν είναι μόνο αυτοί που το ψήφισαν αλλά και αυτοί που το υιοθετούν ή το χρησιμοποιούν (έστω και με αποσιωπητικά). Όπως φαίνεται είναι επιλογή σας.

Thomas

Στρουθοκαμηλίζεις. Όλος ο κόσμος τους έλεγε Μακεδονία από τα μέσα των 90ς και τώρα θα τους λέει Βόρεια Μακεδονία, χωρίς ίχνος συσχετισμού με τη δική μας Μακεδονία. ΥΓ: Θα φηφίσω ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

morales

Τον Ιανουάριο του 2017, εισαγγελείς και η Διεθνής Επιτροπή Εναντίον της Ατιμωρησίας στη Γουατεμάλα (CICIG) κατηγόρησαν τους δύο άνδρες ότι απέσπασαν με απάτη 12.000 δολάρια από το εθνικό κτηματολόγιο της Γουατεμάλας το 2013