Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία: Τανκ έπληξαν νοσοκομείο κοντά στα σύνορα

israel_tank

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν και ένα φυλάκιο του διεθνούς παρατηρητηρίου στην επαρχία Quineitra - Ακολούθησε βομβαρδισμός και από αεροσκάφη

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή των συνόρων της Συρίας με το Ισραήλ, καθώς, σύμφωνα με αναφορές του τοπικού παρατηρητηρίου, Ισραηλινό τανκ βομβάρδισε νοσοκομείο στην περιοχή Golan Heights, προκαλώντας την καταστροφή μεγάλου μέρους των εγκαταστάσεων.

Τα πυρά από το ισραηλινό τανκ έπληξαν τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην επαρχία Quineitra. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δρουν ομάδες του ιρανικού στρατού, οι οποίες επιχειρούν εναντίον ισραηλινών εδαφών, με την εκτόξευση ρουκετών.

Εκτός από το νοσοκομείο, τα ισραηλινά τανκ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έπληξαν και ένα φυλάκιο του διεθνούς παρατηρητηρίου, στην ίδια περιοχή, κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συριακές αρχές προέβησαν στην άμεση εκκένωση του νοσοκομείου, ενώ δεν έχει γίνει καταγραφή πιθανών θυμάτων.

Σύμφωνα με αναφορές των τοπικών Μέσων, αμέσως μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου από ισραηλινά τανκ, πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από βάσεις του Ισραήλ και έπληξαν στόχους στην ίδια περιοχή.

Για την ιστορία, το Ισραήλ και η Συρία βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους από το 1967 και τον «Πόλεμο των Έξι Ημερών» που διεξήχθη, με νικητές τους Ισραηλινούς. Ο πόλεμος δεν αποκηρύχθηκε ποτέ μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 1981, το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την προσάρτηση της περιοχής Golan Heights στην επικράτειά του. Η προσάρτηση της συριακής επαρχίας δεν ουδέποτε αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα και ως εκ τούτου, υφίσταται μόνο στους χάρτες των Ισραηλινών.

Μόλις την Παρασκευή, πάντως, η Ρωσία, με επίσημη τοποθέτησή της, προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση να διακόψει άμεσα τις επιχειρήσεις της στην περιοχή εντός της συριακής επικράτειας στα Golan Heights, κάνοντας λόγο για αντίμετρα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Βελοπουλε ακούς;

Ρε μάγκες η Συρία δεν υποτίθεται ότι έχει ρωσική αντιπυραυλική ασπίδα;το Ισραήλ μια φορά την αντιπυραυλική ασπίδα της Ρωσίας την έχει κάνει σουρωτηρι...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης