Πολικές αρκούδες «εισέβαλαν» σε ρωσική πόλη και ψάχνουν φαγητό!

Πολικές αρκούδες «εισέβαλαν» σε ρωσική πόλη και ψάχνουν φαγητό!

Το λιώσιμο των πάγων τις ανάγκασε να ψάξουν αλλού τροφή

polikes-arkoudes-dyo
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν οι αρχές την περιοχή του αρχιπελάγους Νοβάγια Ζεμλίγια στην Αρκτική θάλασσα της Ρωσίας, αφού περισσότερες από 50 πολικές αρκούδες εισέβαλαν στις κατοικημένες περιοχές, αναζητώντας τροφή!

«Ο κόσμος φοβάται, φοβούνται να βγουν έξω, η καθημερινότητα είναι ένας διαρκής τρόμος, οι γονείς δεν αφήνουν μόνα τα παιδιά τους ποτε», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης Αλεξάντρ Μινάγεφ.

Η πολη Μπελούσγια Γκούμπα φαίνεται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της «επίθεσης», καθώς στους δρόμους της έχουν παρατηρηθει 52 πολικές αρκούδες, που περιδιαβαίνουν ψάχνοντας τροφή.

Η «εισβολή» των πολικών αρκούδων ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι κάτοικοι της περιοχής λένε πως δεν έχουν ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο: «Είμαι εδώ από το 1983 και δεν έχω ξαναδεί τέτοια εισβολή από πολικές αρκούδες», λέει ο επικεφαλής και προσθέτει ότι τουλάχιστον πέντε από τις πολικές αρκούδες φαίνεται να έχουν εγκατασταθεί στην πόλη και να μην φεύγουν πια καθόλου!

Κανονικά, οι πολικές αρκούδες δεν κηνυγούν ανθρώπους, αλλά τρέφονται με θαλάσσια θηλαστικά. Παρόλα αυτά, μια «συνάντηση» μαζί τους μπορεί εύκολα να αποβεί μοιραία για έναν άνθρωπο.

Οι κάτοικοι προσπαθούν με φράκτες και άλλα μέτρα να τις αποτρέψουν από το να κυκλοφορούν κοντά τους, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να αποδίδει.

Κλείσιμο
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα ζώα αναγκάστηκαν να μετακινηθούν από τις εστίες τους προς τις κατοικημένες περιοχές λόγω της κλιματικής αλλαγής, αφού το λιώσιμο των πάγων έχει σαφώς επηρεάσει το περιβάλλον τους. 


Russian archipelago Novaya Zemlya, Polar bears attacks
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης