Βραζιλία: Κόλαση στις φαβέλες του Ρίο - 13 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Βραζιλία: Κόλαση στις φαβέλες του Ρίο - 13 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Κατασχέθηκαν τρία οπλοπολυβόλα, 12 πιστόλια και έξι χειροβομβίδες

rio_brazil
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε φαβέλες κοντά στο κέντρο του Ρίο ντε Ζανέιρο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι δημοτικές υπηρεσίες υγείας ανέφεραν ότι «14 άνθρωποι δέχθηκαν πυρά» και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Souza Aguiar (στο κέντρο του Ρίο), «13 εκ των οποίων ήταν νεκροί και ένας τραυματίας, η κατάστασή του οποίου είναι σοβαρή κατάσταση».

Η στρατιωτική αστυνομία επιβεβαίωσε στο Twitter ότι δυνάμεις επιβολής του νόμου «πυροβόλησαν 12 εγκληματίες» κατά τη διάρκεια επιχείρησης στις παραγκουπόλεις Φάλετ, Φογκουετέιρο και Κορόα, όλες κοντά στην περιοχή της Σάντα Τερέζα, που βρίσκεται σε λόφο με θέα το κέντρο του Ρίο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «δέχθηκαν πυροβολισμούς και ξέσπασαν συγκρούσεις. Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, οι εγκληματίες βρέθηκαν τραυματισμένοι σε σοκάκια και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Souza Aguiar» υπογράμμισε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αρχές είπαν ότι κατασχέθηκαν τρία οπλοπολυβόλα, 12 πιστόλια, έξι χειροβομβίδες, των οποίων οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο λογαριασμό Twitter της στρατιωτικής αστυνομίας.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την τοπική εφημερίδα ιστοσελίδα O Dia δείχνει αστυνομικούς να φορτώνουν ανθρώπινα πτώματα στο πίσω μέρος ενός οχήματος.

Κλείσιμο
Οι φαβέλες, οι γειτονιές όπου ζει σχεδόν το ένα τέταρτο από τα έξι εκατομμύρια κατοίκους του Ρίο, είναι συχνά θέατρο ενόπλων συρράξεων που ξεσπούν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων κατά της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ή συγκρούσων μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, μια σύγκρουση μεταξύ δύο εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών για τον έλεγχο των παραγκουπόλεων που βρίσκονται κοντά στη Σάντα Τερέζα ξέσπασε την Τετάρτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης