Η Γαλλία ανακαλεί τον πρεσβευτή της από τη Ρώμη

Η Γαλλία ανακαλεί τον πρεσβευτή της από τη Ρώμη

Aντιδρά στην συνάντηση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης με ηγετικά στελέχη των «Κίτρινων Γιλέκων»

gasx
Τα «Κίτρινα Γιλέκα» ρίχνουν λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις «Ρώμης - Παρισίων» με την κυβέρνηση Μακρόν να ανακαλεί τον πρέσβη της στην Ιταλία.
Η συνάντηση που είχαν χθες ηγετικά στελέχη του «κίτρινου» κινήματος με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντο Μάιο εξόργισε τον Γάλλο πρόεδρο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντι Μάιο έχει επιτεθεί επανειλημμένως στον Μακρόν για το προσφυγικό.
Το Παρίσι κατηγόρησε χθες τον Ιταλό υπουργό για υπονόμευση των σχέσεων των δύο ευρωπαίων γειτόνων.
«Αυτή η νέα πρόκληση είναι απαράδεκτη μεταξύ γειτονικών χωρών και συμμάχων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ κατά την ημερήσια ενημέρωση δημοσιογράφων.
«Ο κύριος Ντι Μάιο, που φέρει κυβερνητικές ευθύνες, πρέπει να φροντίζει να μην υπονομεύει, μέσα από τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες ανάμιξης, τις διμερείς μας σχέσεις, για το κοινό συμφέρον Γαλλίας και Ιταλίας».
Ο επικεφαλής του κινήματος των «Πέντε Αστέρων» δήλωσε ότι πραγματοποίησε μια στάση στη Γαλλία και συναντήθηκε με το ηγετικό στέλεχος των «Κίτρινων Γιλέκων» Κριστόφ Σαλενσόν και υποψηφίους της αντικυβερνητικού κινήματος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης