Η παράνομη μετανάστρια και πρώην εργαζόμενη του Τραμπ παρακολούθησε την ομιλία του

Η παράνομη μετανάστρια και πρώην εργαζόμενη του Τραμπ παρακολούθησε την ομιλία του

Η Βικτορίνα Μοράλες είναι μετανάστρια χωρίς χαρτιά, αν και εργαζόταν επί χρόνια στο γκολφ κλαμπ του αμερικανού προέδρου

victorina-moralles-pic
Αφού πέρασε πέντε χρόνια να καθαρίζει δωμάτια σε γκολφ κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ, η Βικτορίνα Μοράλες μια μετανάστρια χωρίς χαρτιά, προσεκλήθη από μια βουλεύτρια των Δημοκρατικών να παρακολουθήσει την ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση της Ένωσης. Ιδιαίτερα συγκινημένη, θα ήθελε να δώσει φωνή σε όλους τους παράτυπους μετανάστες που δεν τολμούν να μιλήσουν.

«Αν μπορούσα να του μιλήσω, θα του έλεγα ότι θέλουμε μια μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού για όσους μετανάστες είμαστε εδώ. Είμαστε 12 εκατομμύρια και έχουμε έρθει για να εργαστούμε, να πολεμήσουμε, δεν έχουμε έρθει για να εισβάλουμε στη χώρα», δήλωσε η Μοράλες μιλώντας στο AFP.

«Δεν μιλώ μόνο για τον εαυτό μου, μιλώ για όλους τους άλλους και πιστεύω ότι θα μας ακούσει», συνέχισε, με τη φωνή της να σπάει από τη συγκίνηση. «Κι εγώ φοβόμουν ότι η υπηρεσία μετανάστευσης θα έρθει και θα με απελάσει, όχι όμως πια».

Η Μοράλες έφτασε στις ΗΠΑ παράτυπα το 1999 από τη Γουατεμάλα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, και αφού εργάστηκε επί πέντε χρόνια σε ένα γκολφ κλαμπ του Τραμπ στο Μπέντμινστερ του Νιού Τζέρσεϊ, αποφάσισε να πει την ιστορία της στους New York Times. Έκτοτε εγκατέλειψε την εργασία της, ενώ πολλοί μετανάστες χωρίς χαρτιά που εργάζονταν στο συγκεκριμένο γκολφ κλαμπ απολύθηκαν.

Για ποιο λόγο αποφάσισε να μιλήσει στα 46 της χρόνια παρά τους κινδύνους;

«Διότι αρκετά ανέχθηκα τις προσβολές, τις επιθέσεις, τις πολλές ταπεινώσεις. Διότι είναι οδυνηρό να σου λένε ότι είσαι μια μετανάστρια που δεν ξέρει τίποτα, ότι εδώ δεν παραπονιόμαστε, ότι διαφορετικά θα καλέσουν την υπηρεσία μετανάστευσης», διηγείται.

Κλείσιμο
«Όμως μια ημέρα είπα “αρκετά, δεν αντέχω άλλο”», εξηγεί την ώρα που η βουλεύτρια των Δημοκρατικών Μπόνι Γουότσον Κόλμαν της κρατά το χέρι στο γραφείο της στο Κογκρέσο.

Το γκολφ κλαμπ του Τραμπ όπου εργαζόταν η Μοράλες βρίσκεται στην περιφέρεια όπου εκλέγεται η Κόλμαν, η οποία την κάλεσε να παρακολουθήσει μαζί της την ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση της Ένωσης.

«Για εμένα η Μοράλες είναι το πρόσωπο της μετανάστευσης και των ανθρώπων χωρίς χαρτιά που ζουν σε αυτή τη χώρα, που εργάζονται σκληρά, που θέλουν μια καλύτερη ζωή για την οικογένειά τους, που έφυγαν από τη βία», επεσήμανε η Κόλμαν.

«Ήθελα να αδράξω την ευκαιρία για να δείξω την υποκρισία αυτού του προέδρου», ο οποίος θέλει να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει την παράτυπη μετανάστευση, αν και «ως επιχειρηματίας ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσλάβει ανθρώπους που δεν είχαν όλοι τους χαρτιά», τόνισε η ίδια.

Η Κόλμαν εκτιμά ότι η Μοράλες δεν κινδυνεύει πλέον να απελαθεί καθώς έχει υποβάλει αίτημα για να λάβει άσυλο.

Οι υπεύθυνοι του γκολφ κλαμπ του Τραμπ έχουν διαψεύσει επανειλημμένα σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι γνώριζαν πως κάποιοι από τους εργαζόμενους εκεί δεν είχαν τα απαραίτητα χαρτιά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης