Τουρκία: Μας έχει μείνει μόνο το 20% των πιλότων, παραδέχεται ο Χουλουσί Ακάρ

Τουρκία: Μας έχει μείνει μόνο το 20% των πιλότων, παραδέχεται ο Χουλουσί Ακάρ

Ο υπουργός Άμυνας παραδέχθηκε πως μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και την εκκαθάριση που ακολούθησε στο στράτευμα, δημιουργήθηκαν προβλήματα

hulusi-akar-ena
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε βάση συντήρησης αεροσκαφών, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, παραδέχθηκε πως η τουρκική πολεμική αεροπορία αντιμετωπίζει ζήτημα με τους πιλότους της, καθώς 4 στους 5 έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια.

Το πρόβλημα προέκυψε μετά την εκκαθάριση στο στράτευμα που ακολούθησε το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2014.

«Ήδη είχαμε πρόβλημα με τον αριθμό των πιλότων ωστόσο μετά αυτός μειώθηκε κατά 80%. Ως αποτέλεσμα μετά ένας πιλότος κάνει την δουλειά για πέντε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά πάντως ο κύριος Ακάρ τόνισε ότι «συνεχίζουμε την παρουσία μας στην Γαλάζια πατρίδα όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας» και πρόσθεσε ότι «όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνειά μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονές μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Γίνονται κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης